• DOLAR 32.383
  • EURO 34.709
  • ALTIN 2400.747
  • ...
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Mali halkının yanında olacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Çavuşoğlu, dün Mali'yi ziyaret etti. Çavuşoğlu, eski Çad Dışişleri Bakanı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Mali Özel Temsilcisi ve BM Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu (MINUSMA) Başkanı Mahamat Saleh Annadif’le bir araya gelerek Mali’de geçiş sürecini görüştü.

Çavuşoğlu, daha sonra Afrika Birliği Mali ve Sahel Yüksek Temsilcisi Pierre Buyoya’yla Mali’de geçiş sürecini görüştü. Görüşmede, Afrika Birliği’nin Türkiye'nin stratejik ortağı olduğunu ve Mali’de istikrar ve huzur yönündeki çabalarını desteklediğini ve 3. Türkiye-Afrika Birliği Ortaklık Zirvesi’ni 2021’de düzenlemek istediğini kaydetti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ayrıca Halkın Selameti için Ulusal Konsey üyeleri ile de bir görüşme gerçekleştirerek geçiş sürecini görüştü. Mali'nin Türkiye için dost ve kardeş bir ülke olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, zor günlerde her zaman bu ülkenin ve kardeş Mali halkının yanında olduklarını kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu şunları kaydetti: "Şu anda Mali'nin içinde bulunduğu şartlarda, sivil toplumla ve siyasi partilerle kapsamlı bir şekilde görüşmelere başlanmasını olumlu buluyoruz. Aynı şekilde başta ECOWAS (Batı Afrikalı Devletler Ekonomik Topluluğu), BM olmak üzere uluslararası toplumla da bu süreçte iş birliği önem arz ediyor. Uluslararası toplumla iş birliği konusunda biz de Türkiye olarak gereken katkıyı sağlayacağız. Önümüzdeki süreçte de kardeş Mali halkının yanında olmaya devam edeceğiz ve kardeş Mali halkına verdiğimiz destekleri sürdüreceğiz." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir