• DOLAR 32.343
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2239.178
  • ...
Koronavirüs hastası annelere önemli uyarı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığı tarafından  güncellenen "Çocuk Hasta Yönetimi ve Tedavi Rehberi"nin anne sütü bölümünde Coronavirüs tanısı konulan annelerin çocuklarını emzirmeleri gerektiği ifade edildi.

Anne sütünün bebek için en iyi beslenme kaynağı olduğunu açıklanan rehberde, "Anneler, emzirmenin faydalarının, olası bulaşma risklerinden önemli ölçüde daha ağır bastığı konusunda bilgilendirilmelidir. DSÖ önerisi ‘şüpheli, olası veya kesin tanılı Kovid-19 ile enfekte anne, bebeğiyle ten tene temas uygulayabilir ve çocuğunu emzirebilir’ şeklindedir." denildi.

"Annenin genel sağlık koşulları doğrudan emzirmeyi engelliyorsa, pompa ile anne sütünü sağması desteklenmelidir." denilen rehberde, "Anne sütünün manuel veya elektrikli göğüs pompasıyla verilmesi durumunda, anne herhangi bir pompa veya şişe parçasına dokunmadan önce ellerini yıkamalı ve her kullanımdan sonra uygun pompa temizliği için tavsiyelere uymalıdır. Enfeksiyon önlemlerine uyarak bebeğe dokunmadan önce ellerin yıkanması ve bebeği beslerken maske takılması, annenin dokunduğu çevre yüzeylerinin dezenfekte edilmesi yani sıkı hijyen kurallarının uygulanması önerilir." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir