• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Hedef 12 Projesinin ara değerlendirme toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl`de 2012-2013 eğitim-öğretim yılının daha başarılı geçeceğine inandığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Sarı, bu konuda okul müdürlerine güvendiğini ve eğitim-öğretime çok önem verdiğini söyledi.

 

Farklı zamanlarda düzenlenen toplantılara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Ali Berdibek ve Fikret Bozaba, şube müdürleri ile okul müdürleri katıldı.

 

Toplantılarda konuşan Sarı, toplantının amacının 2012-2013 eğitim-öğretim yılının yol haritasını çizmek, 4+4+4 zorunlu 12 yıl eğitim sistemiyle ilgili görüş alışverişinde bulunmak, değerler eğitimi konusunda öğrencileri bilgilendirmek, okullar hayat olsun projesini başarılı bir şekilde uygulamak, bu eğitim öğretim yılının daha başarılı, daha kaliteli ve verimli olması için okulların SBS, YGS ve LYS`de daha başarılı olmaları için yapılması gereken önerileri ve kararları birlikte görüşüp tespit etmek olduğunu belirtti.

 

Eğitim öğretimde öğrencinin başarısını arttırmak için en büyük payın kuşkusuz ki öğretmenlere düştüğünü söyleyen Sarı, işinin ustası olan öğretmenlerin mesleğinde başarılı olduğunu vurgulayarak, öğretmenlerin kendilerinde bulunması gereken güzel konuşma, inisiyatifi elinde tutma, uzağı görme ve insanları tanımada becerili olma gibi özellikleri taşıdığını gözlemlediğini ifade etti.

 

Bu eğitim ve öğretim yılının daha başarılı olacağına inandığını dile getiren Sarı, \"Eğitim-öğretime çok önem veriyorum. Çünkü ülkenin geleceği milli eğitime bağlıdır. Öğrencilerimiz ülkemizin temelini oluşturacaktır. Bingöl`de başarıyı arttırmak amacıyla neler yapılması gerektiği konusunda yol haritası oluşturacak bu toplantının önem arz ettiğini düşünüyorum. Bu toplantıda bütün arkadaşlarımın tecrübeleri ve önerileri doğrultusunda bu eğitim-öğretim yılında bir atılım gerçekleştirileceği inancındayım\" dedi.

 

Sarı`nın konuşması sonrasında okul müdürlerinin SBS-YGS-LYS sınav analizlerine geçildi. Okul Müdürlerinin sunumunun akabinde başarının dersler bazında değerlendirilmesi ve analizi yapılarak derslerdeki iniş çıkışların sebepleri ve bu konu hakkındaki görüşleri alındı. Eksikliklerin neler olduğu tartışıldı ve bu eğitim öğretim yılında daha başarılı çalışmalara yer verileceği belirtildi. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir