• DOLAR 34.542
  • EURO 35.952
  • ALTIN 3004.043
  • ...
Rektör Karabulut: "Eğitim öğretim için masamızda üç seçeneğimiz mevcut"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İLKHA'ya yaptığı değerlendirmede Ağrı Devlet Hastanesinin Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüşmesinin artılarını anlatan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Abdulhalik Karabulut, bunun kent için olumlu olduğunu belirtti.

Hastanenin 2. basamak sağlık kuruluşundan 3. basamak sağlık kuruluşuna yükseldiği aktaran Rektör Karabulut, bu durumun yeni bölümler ve personel sayısında artış anlamına geldiğini kaydetti.

Rektör Karabulut "Ağrı Devlet Hastanesi bu hafta itibari ile aktif olarak Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak çalışmaya başladı. Peki bu ne anlama geliyor? Ağrı Devlet Hastanesi 2. basamak sağlık hizmetinden artık 3. basamak sağlık hizmeti vereye başladı. Bu çok önemli, 3. basamak olması ile beraber gereken şartları asgari taşıması gerekiyor ki bu konuda Sağlık Bakanlığımızla beraber ciddi bir çaba içerisindeyiz. Tabi bu süreçte sayın Cumhurbaşkanımızın Tıp Fakültesi müjdesi ile başlayan bir süreçti bu. Öğrencilerimizi aldık birinci aşamada, ikinci aşamada Devlet Hastanesinin Eğitim ve Araştırma hastanesi olması gerekiyordu. Bunun için Sağlık Bakanımıza, YÖK Başkanımıza, Kamu Hastaneleri Genel Müdürümüze, Milletvekili ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz hepsinin katkısı oldu." dedi.

 

"20 civarında öğretim üyesi ile biz hastanede çalışmaya başlayacağız"

Sağlık hizmetinin olandan daha iyi bir seviyeye yükselmek demek olduğunun altını çizen Karabulut, "Bu hizmetin vatandaşlarımıza yansıması ise şunlardır, ilk etapta ondan fazla öğretim üyesi aldık ve bu arkadaşlarımız bir ay içerisinde hastanedeki görevlerine başlayacaklar, hasta muayene edecekler. Bu da bizim için çok önemli. İnşallah yıl sonuna kadar en az 10-15 civarında doktor öğretim üyesi ki zaman zaman doçent ve profesörleri de katarak 20 civarında öğretim üyesi ile biz hastanede çalışmaya başlayacağız. Bu her yıl artarak devam edecek. Bu doktorlarımızın göreve başlamaları ile birlikte daha iyi bir sağlık standardı oluşturmuş olacağız ki memleketimiz için bu oldukça önemli. Üniversite içinde bunu önemsiyoruz. Hem Sağlık İl Müdürümüzle ve hem de hastane başhekimimizle çok uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. İnşallah Ağrı için hayırlı hizmetlere vesile olur diye temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Doktor öğretim üyesi, doçent ve profesör unvanındaki kardeşlerimiz burada sürekli çalışacaklar"

Prof. Dr. Karabulut, "Ağrı'daki en büyük sağlık sıkıntımız mecburi hizmetle 17 ay için gelen doktor kardeşlerimizin mevcut mecburi hizmetlerini yerine getirdikten sonra kenti terk etmeleri. Bizim aldığımız doktor öğretim üyesi, doçent ve profesör unvanındaki kardeşlerimiz burada sürekli çalışmış olacakları için hem hizmete kalite gelecek hem de süreklilik arz edecek. Bu da eksiklerimizi ciddi manada gidermiş olacak. Tabi ki Sağlık Bakanlığı'nın göndermiş olduğu genç, dinamik, enerjik kardeşlerimizle beraber bu hizmeti yürüteceğiz. Dolayısıyla emeklerimizi birleştireceğiz, daha iyi bir hizmet anlayışıyla bunu sürdüreceğiz inşallah." şeklinde konuştu.

"108 devlet üniversitesi içerisinde son sıralardan 61. sıraya yükseldik"

Akademik yayın sayısını yüzde 77 artırarak büyük bir başarıya imza attıklarını vurgulayan Prof. Dr. Karabulut, "3 yıl önce göreve başladığımızda 3 profesör arkadaşımız vardı, 10 civarında doçent arkadaşımız, 130 civarında doktor öğretim üyesi ile çalışıyorduk. Bugün 20’den fazla profesör, 50 civarında doçent, 150 civarında doktor öğretim üyesi ile beraber yaklaşık 500 kişilik bir akademisyen kadrosu ile eğitim öğretime devam ediyoruz ki ciddi anlamda hoca kalitemiz arttı, bu birinci husus. Üniversitenin ikinci önemli dediğimiz durumu ARGE konusu. Dünyada kabul gören belirli değerlendirme kuruluşların kabul görmüş olduğu değerlendirmeler çok önemli. Dünyada, Dabus Decision'ta taranan dergilerde yayın yapmak çok önemli ve dünyanın her yerinde bu kabul gören bir husus. Biz bu yıl kişi başına düşen yayın sayımızı 02'lerden 068’e çıkarttık ki bunu sayısal olarak ifade ettiğimizde geçen yıl 64 olan yayın sayımızı bu yıl yüzde 77 artırarak 122'ye çıkardık. 2000 yılı sonrası kurulan 108 devlet üniversitesi içerisinde son sıralardan 61. sıraya yükseldik, yine de bunu yeterli görmüyoruz. Ama bu ciddi bir başarıdır ve bu başarımızı daha yukarılara taşımak için ciddi çaba sarf ediyoruz. Emeği geçen tüm akademisyenlerime teşekkürlerimi sunuyorum. Geçmiş yıllarda dünya sıralamalarına baktığımız zaman pek ismimiz geçmiyordu. Daha önce 12 binlerde olduğumuz dünya sıralamalarında, geçen hafta yayınlanan sıralamalarda ilk kez biz 3 bin 700'üncü sıralara geldik. Bu bizim için sevindirici ama yeterli değil. İnşallah biz bu 3 binlerden daha yukarılara çıkacağız." dedi.

"Yeni eğitim öğretim yılında 3 farklı opsiyonla hazırlığımızı yaptık"

Yeni eğitim öğretim yılına 5 Ekim'de başlama kararı aldıklarını söyleyen Rektör Karabulut, pandemi sürecinde 3 farklı şekilde eğitim modeli hazırladıklarını, şartlara göre öğrencilere eğitim vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Rektör Karabulut, "Üniversite olarak bu yeni eğitim öğretim yılında 3 farklı opsiyonla hazırlığımızı yaptık. Birincisi yüz yüze eğitim, temennimiz yüz yüze eğitim ile devam etmek. Çünkü şuan genç kardeşlerimiz olmadığı için yetim kalmışız. Üniversiteler öğrencileri ile güzel. Şuan içinde olduğumuz ortama baktığımızda ben bu ihtimalin düşük olduğunu düşünüyorum. İkinci olarak karma eğitim modeli üzerinde çalıştık, teorik derslerin tümünü eğitimle, uygulamaları yüz yüze verilmesi şeklinde ve hatta bunu kademeli olarak düşünüyoruz. İşte ilk iki ay tamamen teorik eğitim son bir ay uygulaması olan birimlerin uygulamalarını yaptırmak şeklinde yüz yüze düşünüyoruz ki bu büyük bir ihtimal. Üçüncü ihtimal olarak da geçen yıl yaptığımız gibi tamamen yüzde yüz uzaktan eğitim ki bununla ilgili de bütün alt yapımızı güçlendirdik, hazırlığımızı yaptık. Tabi istemediğimiz bir husus ama yüzde yüz uzaktan eğitim şeklinde bir seçeneğe karar verirsek burada da üniversite olarak hazırız. Çünkü YÖK bünyesinde 2018 yılında dönüşüm projesi başladığında biz 8 pilot üniversiteden biriydik. Hem eğiticinin eğitimini yaptırdık, bütün hocalarımıza bu eğitimi verdik ve hem de bütün öğrenci kardeşlerimize dijital okul, yazarlık dersini uzaktan eğitim ile verdik. Ve bu anlamda hem öğrencilerimiz ve hem de hocalarımız bu işe aşınaydı. Bu dönem bu işi iyi götürdük. Bizde bu üç ihtimali düşünerek eğitim öğretimimizi 5 Ekim'de başlatmaya karar verdik, bu üç seçeneğin üçüne de hazırız." diye konuştu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir