• DOLAR 32.576
  • EURO 34.995
  • ALTIN 2435.713
  • ...
SİYONİST İŞGALCİYLE NORMALLEŞMEYİ REDDEDİYORUZ!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ 

Müslümanların mukaddesatlarına ve Filistin davasına ihanet ederek siyonist işgalcilerle normalleşme anlaşması imzalayacağını açıklayan BAE, bu hareketi ile Müslümanların tepkisini topladı. Bu da yetmezmiş gibi şimdi de Siyonistlerin uşağı Pompeo, diğer Arap ülkelerinin de bu ihanete ortak olmalarını talep etmek için bu ülkelere bir dizi ziyaretler gerçekleştiriyor.

Tüm bu gelişmelere karşı Fas’tan Müslümanların takdirini toplayan bir açıklama geldi. Fas Başbakanı Saadeddin el-Osmani, ülkesinin Siyonist işgal rejimi ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında imzalanan normalleşme anlaşmasını reddederek, Siyonist oluşumla yapılacak tüm normalleşme çalışmalarına karşı olduğunu söyledi. Müslüman halklar, Müslümana yakışan bu adımın tüm İslam ülkeleri liderleri tarafından atılması beklentisi içerisindeler. Buradan bu beklentiyi tekrardan dillendiriyoruz; ey İslam ülkeleri liderleri Müslüman olarak üzerinize düşen bu adımları geciktirmeden yerine getirin.

"SİYONİST YAPIYLA NORMALLEŞME, FİLİSTİN HALKININ HAKLARINI DAHA ÇOK İHLAL ETMESİ İÇİN BİR TEŞVİKTİR"

Fas'taki koalisyon hükümeti lideri Osmani, "Adalet ve Kalkınma" Partisi'nin 16. Ulusal Gençlik Forumu'nun açılış oturumunda konuştu.

Osmani, Filistin halkının haklarına saldırının Fas'ın kırmızı çizgisi olduğunu söyleyerek, ülkesinin Siyonist işgal rejimi ile BAE arasında imzalanan normalleşme anlaşmasını reddettiğini ve Siyonist oluşumla yapılacak tüm normalleşme çalışmalarına karşı olduğunu belirtti.

Başbakan Osmani, "Siyonist yapıyla normalleşme, Filistin halkının haklarını daha çok ihlal etmesi için bir teşviktir." dedi.

Osmani, normalleşme anlaşması karşısında Fas'ın yönetimi ve halkıyla Filistin'in yanında durmaya devam ettiğini vurgulayarak, bölgeyi Yahudileştirme çabalarına, Filistinlilerin ve Kudüslülerin haklarının ihlal edilmesine, Mescid-i Aksa'nın ve Kudüs'ün İslami kimliğinin yok edilmeye çalışılmasına karşı çıktıklarını kaydetti.

Bu konuda verilen her türlü tavizin Fas tarafından reddedildiğini dile getiren Osmani, İslam ümmetinin, ilk kıble ve üçüncü harem olması sebebiyle Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs'ü savunması gerektiğini sözlerine ekledi.

GAZZE'DE DE SİYONİST İŞGAL REJİMİ-BAE ANLAŞMASI PROTESTO EDİLDİ

Öte yandan Abluka altında olan Gazze Şeridi'ndeki Filistinli Alimler Birliği, Mescid-i Aksa yangınının 51. yıldönümünü anmak ve siyonist işgal rejimi-BAE sözde normalleşme anlaşmasını protesto etmek için gösteri düzenledi.

Düzenlenen gösteriye, Filistin Alimler Birliği, Vakıflar ve Diyanet İşleri Bakanlığı, Uluslararası Müslüman Alimler Birliği’nin Filistin Şubesi, Uluslararası Kudüs Vakfı, Kudüs Dairesi yetkililerinin yanı sıra çok sayıda kanaat önderi katıldı.

Gösteriye katılan kurumlar adına, Uluslararası Müslüman Alimler Birliği’nin Filistin Şubesi ve Filistin Alimler Birliği başkanı Mervan Ebu Ras konuştu.

Filistinlilere ve Kudüs sakinlerine destek olmanın ümmetin görevi olduğu belirtilen gösteride, Arap ve İslam dünyasının sessizliğinin, kutsal değerlerin daha fazla gasp edilmesi ve Mescid-i Aksa ile çevresine yönelik saldırıların artırılması konularında işgalci israil'i cesaretlendirdiği ifade edildi.

Ayrıca düzenlenen gösteride yapılan açıklamalarda, “Siyonist işgal rejimi ile normalleşmeye doğru koşar adım yürümek, zillet ve hakirlikten başka bir şey sağlamayacak.” ifadelerine yer verildi.

POMPEO: DİĞER ARAP ÜLKELERİNİN DE İSRAİL İLE İLİŞKİLERİ NORMALLEŞTİRECEĞİNDEN UMUTLUYUM

İşgal rejimi ile diğer Arap ülkeleri arasında ilişkilerin normalleştirilmesi için çıktığı Orta Doğu turu kapsamında işgal rejimindeki temaslarını tamamlayan ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Tel Aviv yakınlarındaki Ben Gurion Havalimanından Sudan'a hareket etti.

Hareket öncesi işgal rejiminin sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu ile işgalci Pompeo, Batı Kudüs'teki Başbakanlık ofisinde yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

BAE ve işgal rejimi arasında varılan ilişkilerin normalleştirilmesi anlaşmasına işaret eden küstah Pompeo, "Diğer Arap ülkelerinin de buna (ilişkilerin normalleştirilmesi anlaşmasına) katılacağından umutluyum." ifadesini kullandı.

Sözde Başbakan olan siyonist Netanyahu da başka Arap ülkelerinin de işgal rejimi ile ilişkileri normalleştirme anlaşmasına varabileceği konusunda ümitli olduğunu ve yakın bir gelecekte "güzel haber" verebileceklerini söyleyerek, bir başka Arap ülkesinin daha Tel Aviv yönetimini tanıyabileceğini ima etti.

Sudan’a hareketi sırasında Pompeo, Twitter hesabından yaptığı küstahça açıklamada, "israil'den Sudan'a yapılan ilk resmi direkt uçuşta olduğumuzu duyurmaktan mutluluk duyarız." ifadesini kullandı.

Sudan ziyareti sırasında Pompeo'nun Başbakan Abdullah Hamduk ve Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan ile görüşmesi bekleniyor. Pompeo'nun ziyaretinde Sudan ile işgal rejimi arasında ilişkilerin normalleştirilmesi konusunun gündeme geleceği ifade ediliyor.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ardından Sudan, Bahreyn ve Umman'ın da işgal rejimi ile ilişkileri normalleştirme anlaşmasına varabileceği dile getiriliyor.

BAE İLE İŞGAL REJİMİ ARASINDAKİ NORMALLEŞME ANLAŞMASI

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Ağustos'ta işgal rejimi ile BAE'nin "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu. İşgal rejiminin sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu da Trump'ın paylaşımını alıntılayarak, "Bu tarihi bir gün." değerlendirmesi yapmıştı.

BAE resmi ajansı WAM'ın haberinde ise işgal rejimi ile BAE'nin, ilişkilerin tesisi için "ortak bir yol haritası" belirleme konusunda anlaştığı ve iki ülkeden yetkililerin ilerleyen haftalarda bir araya gelerek farklı alanlarda ikili anlaşmalar imzalayacağı ifade edilmişti.

BAE, 1979’da Mısır’ın, 1994’te de Ürdün’ün ardından siyonist işgal rejimi ile normalleşme anlaşmasını imzalayan üçüncü Arap ülkesi oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir