• DOLAR 32.575
  • EURO 35
  • ALTIN 2449.144
  • ...
30 metrelik yol trafiği rahatlatacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa Büyükşehir Belediyesinin kent içi ulaşıma nefes aldıracak en önemli projelerinden biri olan Soğanlı Bulvarı 30 Metrelik İmar Yolunu, Yalova Yolu ile buluşturan son yıkımlara başlandı.

 

Bursa Belediyesi Başkanı Recep Altepe, mevcut 5-6 metre genişliğindeki yolun 30 metre genişliğe ulaşması ile Ankara - İzmir yoluna önemli bir alternatif oluşacağını, Acemler ile Otosansit`in bu yol ile birbirine bağlanacağını söyledi.

 

Bursa`ya kazandırılacak önemli yatırımların hemen hepsinde uzlaşmacı bir tutumla sonuca ulaşan Büyükşehir Belediyesi, Soğanlı Bulvarı 30 metrelik imar yolunun Yalova Yolu - Acemler arasında kalan bölümünde yer alan 245 parselden 234`ünün sahibiyle uzlaşma sağladı. Güzergah üzerinde evi ve arsası bulunan vatandaşların yüzde 70`i ile anlaşma sağlanırken, yüzde 30`luk bölümünde de kamulaştırmaya gidildi. Çalışmalar kapsamında yeni açılan yolu Yalova yolu ile bağlayacak olan bölümde kalan son binaların yıkımına da başlandı.

 

37 milyon TL`lik kamulaştırma

Yalova yolu ile yeni açılan imar yolunun kesiştiği noktada kalan 4 katlı binanın yıkım çalışmalarını yerinde izleyen Altepe, Bursa`yı ulaşılabilir bir kent haline getirme hedeflerinin sözde kalmadığını söyledi. Büyükşehir tarihinde açılan 190 kilometre yeni yola karşılık, son 4 yıl içinde yeni açılan ve genişletilen yolun 400 kilometreyi bulduğunu belirten Başkan Altepe, \"Son 4 yılda sadece yol açmak için 800`e yakın bina yıktık. Acemler ile Otosansit`i birbirine bağlayacak olan 30 metrelik imar yolu da Ankara İzmir yolunun yüklerinden arınması amacıyla çok önemli. Çalışmalar hızla sürüyor. Artık Yalova yolundan bakıldığında Paşa Çiftliği`nin olduğu bölgeler görünüyor. Mevcut 5-6 metre genişliğindeki yolun 30 metre genişliğe çıkması ile önemli bir alternatif güzergah ortaya çıkacak. Eski Yalova yolu ile Samanlı arasındaki yıkımlar da tamamlandı. Arada sadece Balıklı bölgesi kaldı. Bu bölgede de çalışmaları yakında başlatacağız. Şuana kadar anlaştığımız 234 parsel için 37 milyon TL harcadık\" dedi.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir