• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

MÜSİAD’ın düzenlediği MÜSİAD EXPO Fuarını, bu yıl ilk kez TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirecek.

FUAR BİRÇOK ORGANİZASYONA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Dört gün boyunca devam edecek fuarla eş zamanlı olarak birçok konferans, panel, ülke sunumları, bölgesel forumlar ve ikili iş görüşmeleri de düzenlenecek. MÜSİAD EXPO Fuarı, her yıl olduğu gibi bu yıl da Uluslararası İş Forumu- International Business Forum (IBF) programına ev sahipliği yapacak. Başta Ortadoğu ve MENA Bölgesi olmak üzere, tüm dünyadan saygın iş insanlarının katılımlarıyla düzenlenecek forumda, iş, siyaset ve akademi dünyasının öncü isimleri fikirlerini paylaşacak. MÜSİAD EXPO’da bu yıl ilk kez açılacak Girişimcilik holü ile, Türkiye’nin önemli gücü haline gelen ve dünyada ses getiren yatırımlar, ziyaretçilerle buluşacak. Yatırımcı ile girişimciyi bir araya getirecek organizasyonda, yeni iş alanlarının oluşması sağlanarak Türkiye’deki istihdama doğrudan katkı yapılması hedefleniyor.

“TÜM SAĞLIK ÖNLEMLERİ ALINDI, KALİTELİ FUAR DENEYİMİ YAŞATACAĞIZ”

Hazırlıklarla ilgili bilgi veren Tüyap Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, alınan sağlık önlemlerine değindi. Ersözlü, “Sağlık Bakanlığı ve yetkili mercilerin gerekli gördüğü tüm tedbirler alınmış durumda. Fuar alanımız sosyal mesafeye uygun olacak şekilde fiziksel olarak yeniden düzenlendi. Tüm katılımcı ve ziyaretçiler hassas kontroller sonrasında içeri girebilecekler. Fuar alanı içinde temassız teknolojiler kullanıma sunulacak. Yoğunluk kontrolü ve dezenfeksiyon işlemleri için ise özel ekipler görev yapacak.” dedi.

100 BİN ZİYARETÇİ AĞIRLAMAYI ÖNGÖRÜYORUZ

MÜSİAD EXPO ile ilgili konuşan MÜSİAD Global Üst Kurulu Başkanı Adnan Bostan ise, “ 18-21 Kasım tarihlerinde düzenleyeceğimiz fuarımıza, 100 bin kişiye yakın bir ziyaret gerçekleşmesini hedefliyoruz. Bu yılki fuarımız yaklaşık 10 bin ikili iş görüşmesine ev sahipliği yapacak.  50 Ülkeden 400 Yabancı Alım Heyeti ile İSO İlk 500 ve İkinci 500 Satın Alma Heyetleri de fuarımızda yer alacak. Fuarımıza 24 sektörden 400’ün üstünde firma katılacak. Fuara ayrıca 124 ülkeden ziyaretçi gelmesini öngörüyoruz. MÜSİAD EXPO’ya yaklaşık 30 ülkeden üst düzey katılım olacak” diye konuştu.