• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yemen’den, işgal rejimi-BAE anlaşmasına ‘anlamlı’ tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Washington yönetiminin direktifiyle BAE ile işgal rejimi arasında imzalanan 'Normalleşme Anlaşması'na tepkiler sürüyor.

Yemen ‘in El-Hudeyde valisi, işgal rejimi-BAE normalleşme anlaşmasına tepki olarak şehirdeki, 'Zayed Caddesi'nin adını 'Filistin Caddesi' olarak değiştirdi.

 
El-Hudeyde Valisi Muhammed Qahim, önceki gün yaptığı açıklamada, valilik tarafından alınan kararda, BAE Emrinin adını taşıyan, ‘Zayed Caddesi'nin ismini ‘Filistin Caddesi' olarak değiştirilmesine karar verildiğini söyledi.

Vali Qahim, bu kararın Yemen vatandaşlarının BAE ile Siyonist rejim arasındaki barış anlaşmasını kınama taleplerine dayandığını söyledi.

 

ABD Başkanı Trump, geçen hafta Perşembe günü Washington'da, işgal rejimi-BAE arasında “barış” anlaşması imzalandığını duyurdu.

Yemen'deki BAE destekli Güney Geçiş Konseyi'nin başkan yardımcısı Hani bin Brik, Abu Dabi-Tel Aviv normalleşme anlaşmasının imzalanmasının ardından işgal rejimi'ni ziyaret etme niyetini açıkladı.

Sana'a merkezli Yemen Yüksek Siyasi Konseyi ise, BAE- işgal rejimi normalleşmesini şiddetle kınadı ve bu ilişkileri İslam milletine ve Filistin meselesine ihanet olarak nitelendirdi.

NORMALLEŞME ANLAŞMASINA KARŞI ADEN'DE KİTLESEL PROTESTO GÖSTERİLERİ

Öte yandan önceki gün Yemen'in güneyindeki Aden eyaletinde düzenlenen bir mitingte konuşma yapan katılımcılar, BAE- işgal rejimi İLE normalleşme anlaşmasına son verilmesi çağrısında bulundular.
Katılımcılar, BAE normalleşme projesini Siyonist rejim ve Güney Yemen'deki projeleriyle karşı karşıya getirme ihtiyacını vurguladılar.

TIMETURK

Bu haberler de ilginizi çekebilir