• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Japonya Ankara Büyükelçisi Miyajima'dan Malatya’ya övgüler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere dün Malatya'ya gelen Japonya Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima ve beraberindeki heyet, Vali Aydın Baruş ile Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti.

Bugün Vali Baruş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan ile birlikte Malatya’nın tarihi ve turistik mekânları gezen Büyükelçi Miyajima, Malatya’nın çok güzel ve zengin bir tarihe sahip olduğuna vurgu yaptı.

Büyükşehir Belediyesinin misafiri olarak Malatya’da çok güzel zaman geçirdiğini, Malatya’da görülmeye değer güzel alanların olduğunu belirten Miyajima, ortak çalışma platformlarının oluşturulması ve yeni çalışma alanlarında birlikte çalışmayı kendilerinde arzu ettiklerini, Malatya'nın tarihi, kültürü ve insanlarıyla çok güzel olduğunu söyledi. 

Geziler sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya tarihi hakkında Büyükelçi Miyajima’ya bilgiler aktardı. Başkan Gürkan, “Aslantepe milattan önce 4 bin yıllara kadar tarihlenen bir merkez. Dünyadaki ilk bürokratik devlet yapısı burada şekillenmiş. Dünya’daki ilk yerleşik hayatın, muhasebe kayıtlarının, gümrükleme işlemlerinin, taş devrinden demir devrine evirmesi ve ilk kılıcın burada bulunması dünya tarihi ve kültürü açısında büyük bir bulgudur. Şu an burası UNESCO Dünya Mirası geçici listesinde. Bizler UNESCO kalıcı listesine alınması için girişimlerde bulunuyoruz.” dedi.

Gürkan, Japonya Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima’ya projeleri hakkında da bilgiler aktardı.

Heyet, daha sonra Yeşilyurt ilçesi Gündüzbey bölgesinde bulunan Kaptaj tesislerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Malatya’nın su ihtiyacının karşılandığı kaptaj tesislerini çok beğendiğini belirten Miyajima, temiz ve kaliteli bir suya sahip olduğu için Malatya’nın çok şanslı olduğunu söyledi.(İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir