• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Mardinli Bakan`dan güvercinli mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Son Kararname ile İçişleri Bakanı olarak atanan Mardin Milletvekili Muammer Güler, ilk ziyaretini memleketi Mardin`e gerçekleştirdi.

 

Barış güvercinlerinin barış ortamında rahatça uçabileceğini ifade eden Bakan Güler, \"Biz Barış ortamını tesis etmeliyiz ki barış güvercinleri rahatça uçabilsin. Çünkü sadece barış güvercinleri uçurma meselesi değildir\" dedi.

 

Özel uçakla Mardin`e gelen Bakanı Güler, gittiği İl Valiliğinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Devam eden İmralı süreci ile ilgili mesajlar veren Bakan Güler, çözüm sürecinde başta STK`lılar olmak üzere kanaat önderleri, sürece olumlu katkı yapacak her kesime kapılarının açık olduğunu söyledi. Güler şöyle dedi: \"Çözüm süreci ülkemizde akan kanın durması, anaların gözyaşlarının dindirilmesi ve herkesin birlik içinde ve kardeşçe yaşadığı bir toplumun inşa edilmesidir. İçişleri bakanı olarak bu sürecin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi için her türlü çalışmayı insanüstü bir gayretle yapacağız. Çözüm süreci acılarımızın travmalarımızın, ve öfkelerimizin değil, Umutlarımızın sabrımızın ve idari terör üzerinde geliştirdiğimiz politikalarımızın yön verdiği bir süreç olacaktır. Başbakanımızın yine defalarca ifade ettiği gibi biz istikbalimizi acılar üzerinde değil, umutlar üzerinde çözeceğiz. Çözüm sürecine olumlu katkı yapmak isteyen herkes buyursun gelsin kendi kapımız açıktır. Biz bu ülkede daha fazla demokrasi daha fazla hukuk daha fazla refah istiyoruz. Hükümet olarak da bunun mücadelesini veriyoruz.\"

 

Barış güvercinleri
Terörü reddeden herkesin STK, kanaat önderleri ve akademisyenlerin bu sürece pozitif katkıda bulunmaları gerektiğini ifade eden Bakan Güler,

Herkesin samimi sağduyulu ve sabırlı bir şekilde bu sürece sahip çıkması ve üzerine düşen görevi ifa etmesi gerekiyor. Göreve başladığım zaman Barış Güvercinlerin uçurulması konusu gündeme geldi. Ben barış güvercinlerinin barış ortamında rahatça uçabileceğine inanıyorum. Biz Barış ortamını tesis etmeliyiz ki barış güvercinleri rahatça uçabilsin. Çünkü sadece barış güvercinleri uçurma meselesi değildir\" dedi.

Valilik çıkışından sonra Bakan Güler, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu`nu makamında ziyaret etti. Bakan Güler, burada Başkan Ayanoğlu tarafından belediye girişinde karşılandı.

Mardin`e 41 milyon Euro proje müjdesi
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Yenişehir`in altyapısında kullanılmak üzere AB ile imzalanan 41 milyon Euro projeyle ilgili 2013 yılı içerisinde ihaleye çıkılacağını açıkladı. (Mehmet Arasan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir