• DOLAR 32.51
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2434.749
  • ...
Mazıdağı Eğitim Der`den Mültecilere Yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-Mazıdağı ilçesinde faaliyette bulunan Mazıdağı Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yaptığı yardımlara bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz günlerde Kızıltepe ilçesinde bulunan Suriyeli mültecilere yaptığı yardımla gündeme gelen dernek, bu sefer de Nusaybin`de bulunan Suriyeli mültecilere Düşünce Der aracılığıyla yardımda bulundu. Derneğin başlattığı yardım kampanyasına Mazıdağılılar büyük destek verdiler.

 Bir hafta öncesinden belirli noktalarda toplanmaya başlayan yardımlar Mazıdağı Eğitim Der`in gönüllü gençleri tarafından toplandı.
Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Mazıdağı Eğitim Der Yardım Komisyonu Başkanı A.Hamit Tuna: " `Mü`minler bir vücudun azaları gibidir. Biri rahatsız olursa diğer azalarda rahatsız olur` hadisine binaen Suriyeli kardeşlerimizin bu durumlarından dolayı bizim de rahatsız olduğumuzu ve acılarını bir nebze olsun dindirmek amacıyla böyle bir yardımda bulunma gereği duyduk." dedi. Tuna " Yapılan bu yardımlar ümmetin birliği için mazlum ve mustazaflara uzanmış bir eldir." İfadelerini kullandı.

 Tuna, yardım kampanyasına destek veren Mazıdağı halkına ve aracı olan Düşünce Der`e teşekkür etti. (Erkam Tütak İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir