• DOLAR 32.541
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2454.882
  • ...
`İsrail`e kınamanın ötesinde bir tavır konulması gerek`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Prag`a hareketinden önce Atatürk Havalimanı`nda açıklamalarda bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail`in Suriye`ye yönelik saldırısıyla ilgili olarak, "Kınamanın ötesinde bir tavrın konulması gerekir" dedi.
 
İsrail`den her şey bekleneceğini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Devlet terörü estiren bir anlayışa sahiptir. Nerede ne yapacağı belli değil. Lübnan hava sahasını adeta orayı kendi takdirinle kullanarak Suriye`de bunu yapıyorsun… Hava sahası ihlalini makul karşılamamız asla mümkün değil. Kınamanın ötesinde bir tavrın konulması gerekir. Suriye`de böyle bir tablo olmasa İsrail ile Suriye arasında gelinen nokta da olmayabilirdi" şeklinde konuştu.
 
İran`ın Suriye`ye yönelik tavrını da eleştiren Başbakan Erdoğan, "İran şu ana kadar Suriye`ye yönelik takındığı tavrı gözden geçirmeli. İran`ın Suriye`ye takındığı tavrı olumlu bulmuyoruz" ifadelerini kullandı.
 
İmralı`ya gidecek heyetle ilgili verilmiş karar yok
Başbakan Erdoğan İmralı süreciyle ilgili olarak da, İmralı`ya gidecek ikinci heyetle ilgili verilmiş bir kararın ve belirlenmiş bir zamanın olmadığını ifade ederek, "Burada hedeflerle gelinen durumu karıştırmak yanlış olabilir. Bu hedefleri ta başından beri açıkladım, açıklıyorum. Silahlar bıraktırılmadan, silahlar bırakılmadan bizim bölücü terör örgütüyle mücadeleyi kesmemiz söz konusu değil. Bu kararlılığımız devam edecektir. Siyasi temsilcileri, siyasi uzantılarıyla da müzakerelerimizi hep yapabileceğimi söyledim…
 
Dünyanın hiçbir yerinde terörle mücadelede böyle bir takvim ortaya konmaz. Kaldı ki biz kimseyle bir anlaşma masasına da oturmuyoruz. Onu da size söyleyeyim. Çünkü bizim illegal bir örgütle anlaşma masasına oturmak gibi bir derdimiz asla olamaz" dedi.
 
AB`ye yönelik eleştirilerde de bulunan Başbakan Erdoğan, 50 yıl AB kapısında bekletilen bir ülkenin karar vermek zorunda olduğunu söyledi. "İlla bizim ayrılmamızı bekliyorsanız, bunu da ayrıca değerlendiririz" diyen Başbakan Erdoğan, Brüksel`e bu iş olacaksa olsun diyeceğiz" ifadelerini kullandı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir