• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Başörtüsüne özgürlük için okullara stant kurdular
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS - Memur Sen`in başlattığı "Özgürlük için 10 Milyon İmza" kampanyası çerçevesinde Bitlis Eğitim Bir Sen üyeleri, sürücü belgesi için sınavların yapıldığı okullarda stantlar kurarak imza topladılar. Eğitim Bir Sen Bitlis Şubesi hafta sonu MTSK sınavının yapıldığı Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi, Oya Havare İlköğretim Okulu, Endüstri Meslek Lisesi ve Bitlis Lisesinde stantlar açarak sınava katılan vatandaşlardan 10 Milyon İmza kampanyası için destek istedi. İmza kampanyasına yoğun ilgi gösteren sürücü adayları, imza stantları önünde adeta kuyruk oluşturdular.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Bir Sen Şube Bitlis Şubesi yetkilerinden Bülent Kıyağan, şöyle konuştu: "Kamu görevlilerinin inançlarının gereğini yapmasını engelleyen hükümler ile Anayasaya, uluslararası sözleşmelere, demokrasi kültürüne ve insan onuruna aykırı hükümler içeren söz konusu yönetmeliğin özelikle 5. maddesinde yer alan sınırlamalar kaldırılmalıdır. Başta kamu görevlilerinin inançlarının gereği olan başörtüleriyle görev yapmalarını mümkün kılacak şekilde yönetmenliklerin yapılması, kişilerin hak ve hürriyetlerini kısıtlayıcı yönetmeliklerin kaldırılarak, 1982 model darbe usullü ürünleri olan başörtüsü ve benzeri sorunlar kaldırılarak yasal güvence altına alınmalıdır."
 
Memur Sen`in başlatmış olduğu kampanyaya desteklerinin devam edeceğini ifade eden Kıyağan "Müslüman olan bir ülkede başörtüsünün serbest edilmesi için imza kampanyalarının yapılması bizleri üzmektedir. Ve bu ülkenin tarihine kara bir leke olarak yazılacaktır. Bu yasağı koyan ve destekleyen şahıs ve zihniyetler toplum tarafından hep lanetle anılacaklardır. Hıristiyan bir ülkede hacın takılması için imza kampanyaları düzenlemek ne kadar abesse Müslüman olan bir ülkede de imza kampanyası yapmak o kadar abestir. Veya Yahudi bir ülkede Yahudilerin giydikleri kıyafetler için bir imza kampanyası yapılıyor mu?"dedi.
 
Halkın desteğinin çok büyük olduğunu ifade eden Kıyağan, hükümetin bu durumu göz önünde bulundurarak yasaklamaları bir an önce kaldırması gerektiğini söyledi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir