• DOLAR 32.372
  • EURO 34.588
  • ALTIN 2377.253
  • ...
İletişim Başkanı Altun'dan muhalefete "7 ay" tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Altun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

Biden'ın 'muhalefetle el ele Erdoğan'ı devireceğiz' sözlerine, konunun muhatabı muhalefet hala net bir cevap veremedi. Hep bir ağızdan '7 ay niye beklediniz' diye soruyorlar. Sizi bekledik. O konuşmayı siz de biliyordunuz biz de. Biz konuştuk. Siz neden sustunuz?

Biden ne demişti?

Sosyal medyada paylaşılan bir video, Joe Biden'ın aralık ayında New York Times'ın hazırladığı The Weekly programından bir bölümü içeriyor. Videoda Biden'a sorulan soru duyulmazken 2 dakika 12 saniyelik görüntülerde Biden şu sözleri sarf ediyor:

Bence yapmamız gereken ona (Erdoğan'a) karşı farklı bir yaklaşım izlemek. Muhalefetin liderlerini desteklediğimizi açık şekilde belirtmeliyiz. Açıkça pozisyonumuzun parlamentoda da yer edinmek isteyen Kürt nüfusun entegrasyonunu sağlamak olduğunu söylemeliyiz. Yanlış olduğunu düşündüğümüz şeyler hakkında sesimizi çıkarmalıyız. Yaptıklarının bedelini ödemeli. Bazı silahları ona satıp satmayacağımızla ilgili, bir bedel ödemeli. Özellikle de üzerinde F-15 uçurarak çözmeye çalıştıkları bir hava savunma sistemleri olduğunu düşündüğümüzde. Bunlar hakkında çok endişeliyim.

Ama hâlâ, geçmişte yaptığım gibi, onlarla (muhalefet) doğrudan iletişimde olup, hâlâ var olan unsurlarını destekleyip onları Erdoğan'ı mağlup etmeleri için cesaretlendirebiliriz. Darbe ile değil, darbe ile değil, seçimle.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya paylaşımıyla Türkiye siyasetini dizayn etme çabası içindeki Biden'ın açıklamalarına yönelik muhalefetin "7 ay" gibi benzer argümanlar kullandığına dikkat çekti.

 

(İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir