• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
28 Şubat mağdurları yeniden yargılansın!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER
Birçok sorunun cevapsız kaldığı ve 33 Mütedeyyin köylünün kurşunu dizilerek şehit edildiği Başbağlar Katliamı 27 yıl sonra yine gündemde. Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dosyayı yeniden ele aldığı ve cevabı bulunamayan soruların üzerine gideceği belirtildi. Katliam dosyasının yeniden ele alınması çeyrek asırdan beri suçsuz yere cezaevinde tutulan mazlumlar için umut oldu. Kamuoyu, 28 Şubat mağdurlarının yeniden yargılanmasını ve adaletin yerini bulmasını istiyor.

27 YILDIR DİNMEYEN ACI: BAŞBAĞLAR
5 Temmuz 1993 yılında ‘Madımak’ın intikamını alıyoruz’ diyerek Erzincan’ın Kemaliye ilçesinin Başbağlar köyünde mütedeyyin köylüler kadın-çocuk demeden meydana dizildi evlere ateşe verildi 33 masum ise hain kurşunlarla şehit edildi. Acı olayın üzerinden 27 yıl geçmesine rağmen sis perdesi aralanmadı asıl sorumlular yargı önünde hesap vermedi. Türkiye’nin en karanlık dönemlerinde medyana gelen vahşi katliamın üzeri örtüldü.

DOSYA RAFTAN İNDİRİLDİ
Aradan geçen çeyrek asra rağmen şehit yakınlarının adalet arayışı sürdü. Sorumluların cezalandırılmasını isteyen Başbağlar köylüleri, her yıl 5 Temmuzda şehitlerini anarak katliamı gerçekleştirenlerin ve azmettiren kirli ellerin yargı önünde hesap vermesini istedi. Edinilen bilgilere göre Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı, birçok karanlık noktanın bulunduğu dosyayı yeniden raftan indirdi.

ÇEYREK ASIRDIR CEZAEVİNDE OLAN MAĞDURLAR UMUTLANDI
Başbağlar dosyasının raftan indirilmesi çeyrek asırdan beri türlü oyun ve iftiralarla suçsuz yere cezaevlerine konan 28 Şubat Mağdurlarını umutlandırdı. İşkence altında imzalatılan ifadelerle suçsuz yere ailelerinden koparılan mağdurlar şimdi adaletin sağlanması için yeniden yargılanmak istiyor. Mağdurların aileleri de tıpkı Başbağlar’da olduğu gibi birçok karanlık noktanın olduğu davaların yeniden görülmesini ve suçsuz yere cezaevinde tutulan yakınlarının özgürlüğüne kavuşmasını bekliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir