• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
ABD'liye övgü, yerliye 23 bin ceza
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'de ilginç olayalar serisine birisi daha eklendi:
Denizli'nin Çivril ilçesindeki bir şahıs, Akdağ dağında koruma altında olan dağ keçisini av tüfeğiyle vurdu.

Öldürdükten sonra keçiyle çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesabında paylaşan kişi, Denizli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nce tespit edildi.

Müdürlük koruma altındaki dağ keçisini öldürdüğü gerekçesiyle kişiye, yasadışı avlanmak suçundan 23 bin 288 TL idari para cezası uyguladı.

Oysa birkaç ay önce ABD'den sırf nadir bulunan DAĞ KEÇİSİ avlamak için Adıyaman'a gelen bir çift çatır çatır parasını ödeyip Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından taltif edilircesine izin almışlardı.

Maksat turizme katkı olsun!

ABD’den Adıyaman'a avlanmak için gelen Michael Shaun Harris ve Emieblcek Harris, yetkililerden aldığı yasal izin ile boynuz uzunluğu 130 santimetre olan 11 yaşındaki dağ keçisini öldürdü.

Av, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından yapılan ihaleyle çifte verildi.

Çift, avın ardından öldürdüğü 130 santimetre boynuz uzunluğu olan dağ keçicisine ait deri ve boynuzu alıp, kentten ayrıldı.

Şimdi bu yerli vatandaş haline ağlasın mı gülsün mü?

Birileri taa dünyanın öbür ucundan kalkıp memlekette dağ keçisini özel av partisiyle öldürüp avını alıp götürüyor, öte yandan kendisi dağının taşının dağ keçisini öldürüp poz verdiği için 23 bin lira ceza yiyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir