• DOLAR 32.565
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2449.12
  • ...
Batman basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman yerel gazetelerinde bu gün yer alan bazı haber özetleri şöyle:


BATMAN BASIN.COM: ALLAH`IN SEVMEDİĞİ DAVRANIŞ: İSRAF
Cuma Namazında Batman`daki camiler cemaatin yoğun katılımıyla dolup taştı. Hutbelerde, yüce Allah`ın sevmediği bir davranış olan israf konusu işlendi. Batman`da vatandaşların camileri doldurduğu Cuma hutbesinde Allah`ın sevmediği bir davranış olan israf konusu işlendi.

Hizmet için seferber olacağız
Batman merkez ve ilçelerindeki Gıda, Tarım ve Hayvancılık sorunları ve projeleriyle ilgili değerlendirmede bulunan Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Tercan, Batman`a hizmet getirmek için bir ekip halinde ellerinden gelen bütün imkânlarını sarf edeceklerini söyledi.


BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ: GÜL, VALİLERİ KABUL ETTİ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, içişleri bakanı Muammer Güler ve valiler buluşması için Ankara`da bulunan valiler ile çankaya Köşkünde düzenlenen öğle yemeğinde biraraya geldi.

Hac kayıtları başlıyor
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 2013 yılı hac organizasyonu için ön kayıtlar 4 Şubat`ta başlıyor. Batman İl Müftülüğü`nden yapılan açıklamada, 2013 yılı Hac organizasyonu için ön kayıtların 4 Şubat`ta başlayacağı ve 22 Şubatta sona ereceği belirtildi.


BATMAN MEDYA GAZETESİ: EN FAZLA İSTİHDAM TAAHHÜDÜ BATMAN`DAN
Dicle kalkınma Ajansı (DİKA), Batman Yatırım İstatistikleri Ocak ayı raporu yayımlandı. Raporda, geçtiğimiz yıl Batman`daki teşvik belgeli toplam 39 yatırımcının yüzde 82,5`ini tekstil sektörü oluşturduğu belirtildi.

Üç günlük bebek, gözlerini sokakta açtı
Vicdansızlar, 3 günlük bebeği sokağa attı. Gece, Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu duvarının dibine bırakılan 3 günlük bebeği farkeden vatandaşlar, polisi aradı. Bebek hastanede tedavi altına alırdı.


BATMAN BARIŞ GAZETESİ: `BARAJ MÜHÜRLENSİN` EYLEMİ
Danıştay`ın Ilısu baraj projesine ilişkin yürütmeyi durdurma kararının halen uygulanmamış olması nedeniyle Orman ve Su İşleri Bakanlığı önünde basın açıklaması yapan Hasankeyfliler, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası ve Doğa Derneği, Bakanlığın Ilısu barajını ivedilikle mühürlemesi için çağrıda bulundular.

İki cepçi cezaevinde
Batmanda çeşitli tarihlerde ve yerlerde yankesicilik yöntemi ile hırsızlık yaptıkları belirtilen 2 şahıs, Batman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandılar.


BATMAN UMUT GAZETESİ: ASIRLIK SAAT YERİNİ KORUYOR
1930`lı Yılların en gözdesi olan kurmalı cep saatine 60 yıldır gözü gibi bakan yaşlı amca saatinin merhum babasından kaldığını söylüyor

Şüpheli paket korkuttu
Batman Müftülük İl Binasının yakınlarına bırakılan şüpheli paket fünyeyle patlatıldı. Bomba imha ekipleri tarafından patlatılan kutu boş çıktı.


BATMAN PUSULA GAZETESİ: BAGİAD SASONLU İŞ ADAMLARINI AĞIRLADI
BAGİAD, İŞHAD`ın davetlisi olarak İstanbul`a gidecek olan Sasonlu işadamlarını Batman`da ağırladı. İstanbul`a hareket etmeden işadamlarını ağırlayan BAGİAD, 2012 yılı çalışmaları ve 2013 hedefleri konusunda bilgi verdi.

Şüpheli poşeten çöp çıktı
Belde Mahallesi`nde yol kenarına bırakılan şüpheli poşet polisi harekete geçirdi. Fünyeyle patlatılan poşetten çöp çıktı.

BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ: TANIKLARIN DİLİNDEN TÜRKÇE EZAN ZULMÜ
Diyanet İşleri Başkanlığı`nın 1932 yılında yayımladığı bir genelge ile yürürlüğe giren Türkçe ezan, 1950 yılına kadar yaklaşık olarak 18 yıl boyunca camilerde okunmaya başlandı. O günleri \"zulüm günleri\" olarak anlatan tanıklar, aradan onlarca yıl geçmesine rağmen gözyaşlarını tutamıyor.

THY kutsal topraklara uçurdu
Batman dan kutsal topraklara ilk uçuş gerçekleştirildi. 157 yolcu THY tarafından Umre yolculuğuna çıktı. THY Batman Satış Müdürü Ferhat Yerli, yolculara gül ve Umre çantası verdi.


BATMAN GAZETESİ: DİKA, OCAK AYI YATIRIM RAPORUNU AÇIKLADI
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), aylık düzenlediği Batman Yatırım İstatistikleri çalışmasının Ocak ayı raporu yayınladı. Buna göre 39 yatırımcı yüzde 82,5`i tekstil olmak üzere toplam 3 bin 894 kişiyi istihdam edeceğini beyan etti.

Vicdansız anne, bebeğini sokağa attı!
Zübeyde Hanım İlkokulunun duvarının dibine 3 günlük bir kız bebek terk edildi. Pınarbaşı mahallesindeki Zübeyde Hanım İlkokulunun duvar dibinde 3 günlük bir kız bebek bulundu.


BATMAN POSTASI GAZETESİ: BATMAN`IN TARIMA DAYALI SANAYİYE İHTİYACI VAR
Batman merkez ve ilçelerindeki Gıda, Tarım ve Hayvancılık sorunları ve projeleriyle ilgili değerlendirmede bulunan Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Tercan, Batman`ın tarıma dayalı sanayiye ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

60 yıldır aynı saati kullanıyor
Sason ilçesinde yaşayan H. Şaban Kandemir adlı vatandaş, babasından hediye aldığı saati. 60 yıldır kullanıyor. Kandemir, saatin bu güne kadar hiç arızalanmadığını belirtti.


BATMAN DURUŞ GAZETESİ: ANADİLDE SAVUNMA YASASI ONAYLANDI
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ′ana dilde savunma′ ve hükümlülerin cezaevinde eşleriyle görüşmesine imkan tanıyan ′Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun′u onayladı.


BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ: BEBEĞİN GÜNAHI NE?
Batman`da üç günlük kız bebek, Zübeyde Hanım İlköğretim okulunun duvarının önüne bırakıldı. Bebek, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi`nde tedavi altına alındı.

İnşatta yaşam
8 çocuklu işsiz Şükrü İrinal, zor şartlarda yaşamını sürdürüyor. Bir süre önce kerpiç evinin yıkılmasıyla inşaat halindeki eve sığındığı belirten İrinal: \"Zor durumdayım, inşaat halindeki evimin tamamlanmasını istiyorum\" dedi. (Mehmet Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir