• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İşte örnek belediyecilik: Evlenecek çiftlere çeyiz yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Fatih Akgül-BATMAN

HÜDA PAR’lı Belediye Başkanı Samir Özhan, beldede yaptıkları hizmetler ve planlanan projeleri anlattı.

EVLENECEK GENÇLERE BELEDİYE DESTEĞİ

Beldede alt ve üstyapı çalışmaları, sosyal belediyecilik alanında yaptıkları çalışmaları ile yeni projeler hakkında bilgi veren Başkan Özhan, birçok sorunu kısa süre içerisinde çözüme kavuşturacaklarını söyledi. Kısa süre zarfında belediye olarak yaptıkları hizmetlerin ortada olduğunu ifade eden Başkan Özhan, “Suyumuzun az olması hasebiyle saatte 25 ton akan suyumuzu 52 tona çıkardık, buna rağmen hâlâ bazı sıkıntılarımız var.” diye konuştu.

Özhan, projelerinin arasında yeni bir su kuyusunu hizmete açmak olduğunu kaydetti. Evlenen gençlere çeyiz yardımı yaptıklarını vurgulayan Özhan, ayrıca vefat eden her vatandaş için bir öğün taziye yemeği yardımı da yaptıklarını söyledi.

“TEKSTİL ATÖLYESİNDE 65 KİŞİ EKMEK YİYOR”

İstihdama çok önem verdiğini vurgulayan Özhan, “Benim gencim neden Antalya'da, İstanbul'da çalışsın? Beldemizde istihdam alanı oluşturmak için seçilir seçilmez ilk işim bir iş adamı ile anlaşarak, beldemde belediyeye ait 1000 metrekarelik bir yeri tekstil atölyesine çevirmek oldu ve şu anda atölyede yaklaşık 65 kişi ekmeğini yiyor. Bu yeterli mi, elbette değil.” ifadelerini kullandı.

Yeni istihdam alanları oluşturmak için çalıştıklarını belirten Özhan, “Şu an bu bölgede ‘Nahit taşı’ denildiği zaman akla ilk gelen yerlerden bir tanesi de Kayapınar'dır. Yaptığımız girişimler sonucunda Nahit taşını bir iş adamı kesmektedir ve inşallah bu girişimimizin sonucunda iş adamının sayesinde yapılacak yatırımla en kısa zamanda orada da yaklaşık 40-45 kişinin istihdam edileceği şekilde faaliyete geçecektir.” şeklinde konuştu.

“HEDEFİMİZ 8 YENİ YOL AÇMAKTIR”

Beldede yeni yollar açacaklarını belirten Özhan, “Kayapınar’da 3 yol var, bizim hedefimiz ise 8 tane yolu açmaktır. Özellikle de çevre yolunu çarşı yoluyla birleştiren iki yol, mahalle arasında bulunan 212'nci sokağı ile 216'ncı sokağı birleştirmek, bunun dışında belde girişlerini 1 kilometreye kadar çıkarıp çift şerit yapmak ve ortasını ağaçlandırıp ışıklandırmaktır.” diye konuştu.

Beldenin alt yapı sorununu da kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını vurgulayan Özhan, “Beldemizde yaşadığımız iki büyük sıkıntı mevcuttur. Bunlar altyapı ve sudur. Altyapı sorunu için işçilerimiz çalışmaktadırlar. Şu anda beldenin dışında akıntının daha iyi sağlanabilmesi için yaklaşık 700 metrelik kanalımız var ve o kanalı şu anda açtık ve en kısa zamanda bunu da faaliyete geçireceğiz.” diye konuştu.

“İLÇE OLMA YOLUNDA ADIMLARIMIZI ATIYORUZ”

Beldenin ilçe olabilmesi için tüm imkanlarını ortaya koyacaklarının altını çizen Özhan, sözlerini şöyle tamamladı: “Seçimden önce şu deniliyordu; yaparsak biz yaparız diye ama bir kardeşiniz olarak ben şunu diyordum yaparsa bu halk yapar. Ben o sözümün gerçekleşebilmesi için ortaya koyduğum ileriye dönük projelerle, Allah'ın izniyle Kayapınar'ın belde değil, ilçe olma yolunda gidebilmesi için adımlarımızı atıyoruz. Kayapınar'ın ilçe olabilmesi için elimizde var olan tüm imkanlarla çalışacağız.”

 

 

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir