• DOLAR 32.539
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2455.17
  • ...
Öğretmenin tekmesi öğrenciyi sakat bıraktı iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Siverek ilçesi Vakıf İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Abidin Kalenderli (14),okulda görevli Teknoloji Tasarım Öğretmeni A.A.`nın, kendisini darp ettiğini, bu sebeple sağ testisini kaybettiğini iddia ederek Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyette bulundu.

 

Konu hakkında açıklama yapan mağdur öğrenci Abidin Kalenderli, \"Okulların kapanacağı hafta, pazartesi günü, Teknoloji Tasarım öğretmeni A.A., serbest çalışma yapacağımızı söyledi. Be nde getirdiğim malzemeyi öğretmenler dolabının üzerine bıraktım. Öğretmen içeri girince, malzeme getirmeyen öğrencileri tahtaya çıkardı. Öğretmen, beni yanına çağırıp neden istediği malzemeyi getirmediğimi sordu. Bende serbest çalışma olduğunu, malzemeyi getirdiğimi, öğretmenler dolabının üzerine bıraktığımı söyledim. Öğretmen yalan söylediğimi ileri sürerek beni de tahtaya çıkardı. Daha sonra kollarımı dik tutarak, diz üstü çökmemi söyledi. Bende öğretmenin istediklerini yaptıktan sonra arkadan bana tekme attı. Bir kız öğrenci, hocam ayaklarım ağrıyor romatizmam var deyince, öğretmen onu da dövdü. Öğretmen bana tekme attığında yere düştüm. Öğretmene dedim karnım ağrıyor, öğretmen dedi yalan söylüyorsun ceza alamamak için böyle yapıyorsun dedi. Ayağa kalktığımda yine bana tekme attı. Eve geldim biraz korkuyordum, aileme söylemeye çekindim. Aradan birkaç gün geçti testisim yine ağrımaya başladı. Cuma akşamıydı çok fena halde vücudum ağrımaya başladı.Annem saat 01.00`de ağabeyimi çağırarak beni Siverek Devlet Hastanesi acil bölümüne götürdü\" dedi.

 

Ağabey İsmet Kalenderli ise, annesinin geceleyin kendisini arayarak durumu haber verdiğini belirterek,\"Abidin`i geceleyin Siverek Devlet Hastanesine götürdük. Acildeki doktorların çocuğun durumu ciddi deyince, çocuğu alıp Diyarbakır Araştırma Hastanesine götürdük. Oradan bizi Dicle Üniversitesi Üroloji bölümüne sevk ettiler. Orada yapılan tetkikler neticesinde kardeşimi ameliyat etmeye karar verdiler. Oradaki doktorlar çocuğu kim bu hale getirmiş? Diye sorunca bende `öğretmeni yapmış` dedim. Daha sonra öğretmenden şikâyetçi olduğumu söyleyince acil bölümünde, adli dosyası açıldı. Yapılan ameliyat neticesinde kardeşimin sağ testisini aldılar. Bu yüzden öğretmenden davacıyım. Buradan Sağlık Bakanına sesleniyorum ve Sayın Başbakanımıza sesleniyorum. Bu şekilde bu çocuklarımızı nasıl öğretmenlere teslim edeceğiz. İnsaf var mı? Böyle insanlık var mı? Kardeşim yarım insan oldu. Yetkililere sesleniyorum, rica ediyorum bize destek çıksınlar, bunu yapana gereken cezayı versinler\" dedi.

 

Öğretmen A.A`nın rapor alarak memleketine gittiği öğrenildi. Konu ile ilgili soruşturma başlatıldı.

(A. Uğurlu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir