• DOLAR 32.443
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2452.516
  • ...
SGK`YA prim borcu olan yüksek bir kesim var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - SGK İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıda 2012 yılı değerlendirilirken TBMM Genel Kurulunda sigortalı lehine düzenlenen tasarıya ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

 

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Akif Pektaş, \"Bu tür toplantılar bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin ve kalkınmasının bir göstergesidir\" dedi.
Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında devletin bir sosyal devlet olduğunun belirtildiğini ifade eden Pektaş, \"Bu sosyal devletin en önemli unsurlarından biri de hiç şüphesiz sosyal güvenlik kurumudur. Bu kuruma işçisinden tutun aşçısına kadar, memurundan tutun emeklisine kadar, esnafından tutun dağdaki çobanına kadar herkesin mutlaka bir işi buraya düşmektedir.\"dedi.

 

Toplantıda konuşan Bitlis SGK İl Müdürü İhsan Tunç, 5510 Sayılı Kanun ve Sosyal Güvenlik Reformu, reformlar sürecinde gerçekleştirilen önemli çalışmalar, reform sonrası mevcut durum, kayıt dışı istihdam mücadele,yeni teşvik sistemi ve Bitlis iline yansıması ve 2013 yılı ile ilgili proje ve hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Tunç, emekli olduktan sonra kendi adına iş yeri açan, vergi mükelleflerinin SGK`ya olan prim borçlarının yeni yayınlanan genelgeyle yapılandırılacağını belirterek bu duruda borcu olan kurumunda tespit edemediği prim borcu olan ciddi bir kesimin olduğunu belirtti. Tunç, \"Sosyal Güvenlik Destekleme Primi ödeme zorunluluğu olan ancak bugüne kadar tescilini yaptırmamış birçok emeklimizin olduğunu tespit ettik\" dedi.

 

Yaptıkları çalışmalar sonucunda Bitlis`te bu şekilde borcu olan yaklaşık 2 bin 400 kişinin tespit edildiğini dile getiren Tunç,\"Kurumda tespit edilen bu kişilerin tescil işlemleri bitmek üzeredir. Bizlerde mükelleflerin çıkacak olan prim borçlarının tekrar yapılandırılacak olmasının müjdesini vermek istiyoruz.19 Ocak 2013 tarih ve 28533 sayılı resmi gazetede 6385 sayılı kanunla yayımlanarak bu kapsamdaki emeklilere 1 Şubat 2013 tarihinden başlamak üzere 4 ay içerisinde müracaat etmesi halinde SGDP yapılandırması yapılacaktır. Prim borçları olanların mevcut borçlarının faiz oranlarında ciddi oranda indirim yapılacaktır.\" şeklinde konuştu.(Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir