• DOLAR 32.342
  • EURO 35.199
  • ALTIN 2247.131
  • ...

Bazı döviz bürolarında doların satış rakamı 7,40’ı bulurken, kuyumcuların önünde de uzun kuyruklar gözlemlendi. TL’deki değer kaybıyla birlikte vatandaşın parası da iyice eridi.

PARAMIZ GÜNBEGÜN ERİYOR
Para piyasalarındaki tarihi günlere bir yenisi daha eklendi. Ekonomideki kırılganlıklara pandemi ve jeopolitik riskler kaynaklı belirsizliklerin de eklenmesi, TL’deki değer kaybını iyice hızlandırdı. Döviz ve altında dün eş zamanlı olarak yeni rekorlara şahit olundu. Geçen haftaya kadar 7 liranın altında seyreden dolar bu haftaki yükseliş seyrini dün de sürdürdü. Dün yüzde 3 civarında artan dolar kuru 7,30 seviyesiyle tarihi rekorunu yeniledi. Avro da yüzde 3 civarında bir yükseliş sergileyerek 8,65’i buldu ve rekor tazeledi.

Vatandaş alıma yöneldi. Kuyumcuların ve döviz bürolarının önünde uzun kuyruklar oluştu...

ALTIN, 500’E DOĞRU!
Hem ons fiyatının 2050 doları aşması hem de dolardaki tarihi rekorla yükseliş ivmesi artan altının gramı, istikrarlı çıkışını sürdürdü. 483 liraya kadar yükselen gram altınla beraber çeyrek altın 810 lirayı, Cumhuriyet altını ise 3 bin 225 lirayı geçti. Normal şartlarda, altının yükselişiyle birlikte ellerindeki altınları bozdurmak için gelen vatandaşlar, bu sefer rekor kıran fiyatına rağmen “alabilmek” için kuyumculara akın etti.