• DOLAR 32.511
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.258
  • ...
Ayet ve hadislerle giydirilmiş halk otobüsü takdir topladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Merkez Kayapınar ilçesindeki bir grup hayırsever tarafından hazırlanan tebliğ içerikli ayet ve hadislerden oluşan tasarım, merkez ilçeler arası toplu taşıma hizmeti sunan bir araca giydirildi.

Kentin pek çok noktasında ulaşım hizmeti veren araçlarda herhangi bir işletmenin, markanın veya eğitim kurumunun tanıtımını içeren görseller yer alırken Yeni Stadyum ile merkez Sur ilçesi Dağkapı güzergahında yolcu taşıyan halk otobüsüne giydirilmiş tesettürün önemine ilişkin ayet ve hadisler özellikle kadınların ilgi odağı oldu.

Herhangi bir amaç gütmeden sadece topluma bir şekilde faydalı olmayı hedefleyen bir grup hayırseverin desteğiyle böyle bir çalışma başlattıklarını belirten Asker Mehmet Selim Camii gönüllü imamı Recep Özoğuz, imkanlar doğrultusunda benzer çalışmalarının da olabileceğini söyledi.

“Tek endişemiz, ayet ve hadisleri kimlere nasıl ulaştırabiliriz?”

Özoğuz, “Camimizde salı ve cuma günleri sohbetlerimiz bulunmaktadır. Bu sohbetlerimizde arkadaşlarımızla; şu anda İslam Ümmetinin içine düştüğü durumu, diğer Müslüman kardeşlerimize nasıl ulaşabiliriz? veya bir şeyler yapabilmek için ne tür imkanlara sahibiz? Ayet ve hadisleri kimlere nasıl ulaştırabiliriz? Konuları üzerinde bir çalışma yürüttük. Tabi ki bu konular üzerinde çalışırken kimseden maddi bir beklentimiz yoktu elhamdülillah. Olabilecek masrafları gönüllü ekibimizin vakfından karşılamak istedik. Bu arada diğer kardeşlerimiz de yardımcı olmak istediler.” dedi.

Toplumda olabilecek müspet gelişmelerin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden Özoğuz, “Arabalara giydirdiğimiz ayet ve hadisler bir ay boyunca Diyarbakır sokaklarında sadece 2 bin 600 lira karşılığında Ümmeti Muhammed’e ulaşacak. İnşallah farklı alemler içerisinde olan bir bayanın o ayetleri gördükten sonra ‘Mümin kadınlara söyle…’hitabında kendini bulması ve alemini değiştirmesi gerçek manada bizlere mutluluk veriyor.” şeklinde konuştu.

“Gelen olumlu tepkiler bizi çalışmaya sevk ediyor”

Maliyet konusuna da değinen Özoğuz, “Maliyet konusunda ise, yaklaşık 15-20 arkadaşımızın verdikleri küçük meblağlarla böyle bir çalışmayı başlattık. Gelen olumlu tepkiler öyle gösteriyor ki inşallah diğer arabalarımızda da benzer çalışmalar yapacağız.” ifadelerini kullandı.

İleri ki süreçlerde buna benzer farklı projelerinin de olduğunun altını çizen Özoğuz, “Allah nasip ederse buna benzer projelerimiz olacak. Bunula ilgili bazı kalabalık noktalarda gönüllü ekiplerce namazın, örtünün ehemmiyetini anlatacağız. Ürün tanıtım stantlarında olduğu gibi bizler de stantlar kuracak, billboard tarzı levhalarla veya otobüs giydirme yöntemleriyle Allah’ın ayetlerini hatırlatacağız.” diye belirtti.

Özoğuz son olarak şunları söyledi: “Şu anda Müslümanlar manevi bir burhan geçiriyor. Yani sokaklarımız Müslüman yerlerine benzemiyor, gençlerimiz ve bayanlarımız arayış içindedirler. Bizler ayetlerimizin tanıtımını yapamıyoruz. Tek isteğimiz bu çalışmanın tüm camilere yansımasıdır. Gerek otobüsleri giydirme gerek birebir anlatımlarla ayetlerin tellallığını yapmalıyız. Çünkü bu görev bize verilmiş.” (İLKHA)

 











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir