• DOLAR 32.338
  • EURO 35.161
  • ALTIN 2242.495
  • ...
​İHA yarışmasında dereceye giren imam hatip lisesi TEKNOFEST'e katılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu yıl ilk defa İstanbul dışında Gaziantep’te 22-27 Eylül tarihlerinde yapılacak festival için kentte rekor düzeyde yarışmalara başvuru yapıldı.

Bu kapsamda TÜBİTAK tarafından Türkiye genelinde liseler arasında düzenlenen döner kanat ve sabit kanat kategorilerinde İnsansız Hava Araçları (İHA) yarışmasına Şahinbey Belediyesi Mehmet Görmez Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gaziantep’te yarışmaya katılmaya hak kazanan tek imam hatip okulu oldu.

Yarışmaya katılan ve 90 puanla Türkiye'de 15’nci sırada yer alan Şahinbey Belediyesi Mehmet Görmez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, heyecanla yarışmanın düzenleneceği tarihi bekliyor.

Şahinbey Belediyesi Mehmet Görmez İmam Hatip Lisesi Müdürü Halil İbrahim Güler, İLKHA’ya yaptığı açıklamada, Gaziantep Üniversitesi işbirliği ile proje insansız hava aracı projesi hazırladıklarını ve bu proje ile yarışmaya katılacaklarını söyledi.

“Yarışma başvurularında Gaziantep İstanbul'u geride bıraktı”

TEKNOFEST’in İstanbul dışında ilk kez bu yıl Gaziantep'te düzenleneceğini anımsatan Güler, “Eylül ayı içerisinde düzenlenecek TEKNOFEST için başından beri gerek valimiz gerek milli eğitim müdürümüz ve diğer müdürlerimiz TEKNOFEST konusunda okullarımızı ciddi anlamda teşvik ettiler. Bu teşvik sonucunda da Gaziantep şu an İstanbul'u geride bırakarak en çok başvuru yapan şehir oldu, kendisine yakışanı yaptı. Gaziantep üreten bir şehir, yapısıyla buna çok müsait. İnşallah güzel bir TEKNOFEST olacağını düşünüyoruz.” dedi.

“90 puanla Türkiye'de 15’nci sıradayız”

Okul olarak finale kalmak istediklerini belirten Güler, “TÜBİTAK ilk defa bu sene Türkiye genelinde liseler arası İnsansız Hava Aracını (İHA) yarışması düzenleyecek, liselerin insansız hava aracını hem tasarlanmasını hem de üretilmesini istedi. Bizden üniversite ile işbirliği içerisinde bir insansız hava aracı projesi yaptık. Bu projemizin sonucunda 90 puanla Türkiye'de 15’nci sıradayız, en yüksek puan alan okullar arasındayız. Gaziantep'te sabit kanat kategorisinde kabul edilen tek liseyiz. İnşallah bu insansız hava aracını yapacağız ve TEKNOFEST'e bu şekilde katılacağız. İstiyoruz ki ülkemiz gerek savunma gerek silah sanayinde gerek diğer eğitim teknolojilerinde, bilgi teknolojisinde hak ettiği yeri alsın. Dinamik genç bir nüfusumuz var. İmam hatip gençliği bu konuda gerçekten çalışıyor, takımımıza güveniyoruz. İnşallah finale kalacaktır, ülkemizi ve Gaziantep’imizi en güzel şekilde temsil edecektir.” ifadelerini kullandı.

“İmam hatip okulları başarıda öncüdür”

Gaziantep’i en güzel şekilde TEKNOFEST’te temsil etmeyi istediklerini belirten Güler, “Bu projelerle ülkemizi geleceğini büyük Türkiye’yi inşallah kodlayacak, bu hayallerimizi ve hayal ettiğimiz ülkemizi inşallah daha da yüceltecek bir gençliğin yetişmesinin ve öğrencilerimizin de yetişmesinde katkıda bulunmanın sevincini yaşıyoruz. Arkadan güçlü bir eğitim ordusu geliyor. İmam hatipler bu konuda gerçekten öncüdür. Şahinbey Belediyesi Mehmet Görmez İmam Hatip Lisesi olarak bu tür projelere çok ciddi yatırım yapıyoruz. Bunun için bir STEM ve Bilim Merkezi kurduk. İnşallah geleceğin güçlü ve büyük Türkiye’sini kodlayacak beyin takımını burada yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu anlamda da yine çocuklarımızı inşallah geleceğe hazırlıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Finalde Gaziantep’imizi en güzel şekilde temsil edeceğiz”

Projelerine destek veren kurum ve kişilere teşekkür eden Güler, “İnşallah finalde Gaziantep’imizi en güzel şekilde temsil edeceğiz. Öğrenciler ürettikçe mutlu oluyorlar. Öğrencilerimiz ilk defa böyle bir heyecanı yaşıyorlar. Şu anda öğrencilerimiz gece gündüz çalışıyorlar desek abartmamış oluruz. İnşallah bir ay içerisinde insansız hava aracımızı yapacağız, öğrencilerimizi göklerde göreceğiz. İnşallah bu şekilde öğrencilerimize kendilerine özgüven gelecek ve daha büyük projeler içerisinde olacaklar. Türkiye'nin her tarafında diğer okullarımızda ve imam hatip okullarımızda bu tarz bilgi teknolojisine yönelik atılımlar gerçekten millet olarak ne kadar büyük işler yapacağımızı da gösteriyor Bizi kendi halimize bırakırlarsa biz gerçekten büyük, güçlü bir devlet olacağız ve dünyada inşallah adaletin tesisi konusunda öncü olacağız. Buna inanıyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir