• DOLAR 32.518
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2438.81
  • ...
Diyanetten Skandal Karar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyanet İşleri Başkanlığı bir skandala imza atarak hakkında İlgili mahkemenin "memnu haklarının iadesine" ilişkin kararı olduğu halde Ali Durgunsu adlı vatandaşın 4/B statüsünde imamlık başvurusunu reddetti.

 

Edinilen bilgiye göre, İlahiyat fakültesi mezunu Durgunsu, Diyanet işleri Başkanlığının İmam alımı duyurusu üzerine, KPSS sonuç belgesi, diploma, yeterlilik belgesi, adli sicil kaydı olanlar için memnu haklarının iadesine ilişkin belge ve gerekli tüm evraklarını alıp Diyarbakır Müftülüğüne başvurdu.

 

Müftülük Durgunsu`nun, evraklarını Diyanet İşleri Başkanlığına gönderdi.
Diyanet işleri Başkanlığı tarafından gönderilen cevabi yazıda, ilgilinin "İtikat, ibadet ,tavır ve hareketlerinin İslam törelerine uygunluğunun çevresinde bilinir olmak" şartını taşımadığı gerekçesini ileri sürerek Durgunsu`nun müracaatını kabul etmedi.

 

Diyanet işleri Başkanlığının kararına sert tepki gösteren Durgunsu, "Mahkeme memnu haklarımı bana iade etmişken Diyanet işlerinin hukuk müşavirliğince alınmış bu kararı kınıyorum" dedi.

 

Durgunsu, "Çocuklara Kur`an dersi verdiğim için yargılanıp cezaevine atıldım. Yani suçum Kur`anı Kerimi öğretmek. Bundan dolayı cezaevi yattım." İfadelerini kullandı.

 

"Yetkili Mahkeme memnu haklarımı bana iade ettiği halde Diyanetin böyle bir karar alması ilgili kurumun hala değişmediğini gösteriyor" diyen Durgunsu, "Çevremde herkes beni bilir, Ben Ehli sünnetin şafii mezhebindenim itikadım ve ibadetlerim buna göredir." İfadelerini kullandı.

Salih Keskin - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir