• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hafizeliği Umre İle Ödüllendirdiler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SAMSUN - Canik Müftülüğü, Soğuksu Pınarbaşı Kur`an Kursu`nda, 2011-2012 eğitim yılında hafızlık eğitimini tamamlayan 16 bayan öğrenciye verdiği umre sözünü yerine getirdi. Müftü Şakir Pinal, hafızlık belgesi alan bayan hafızları umreye yolcu etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı`nca, bir hafta önce yapılan sınav sonucunda başarı gösteren 16 bayan öğrenciye, Canik Kültür Merkezi Necip Fazıl Kısakürek Salonu`nda düzenlenen törenle hafızlık belgesi verilmişti. Törende, öğrencilerin gösterdiği başarıyı umre ile ödüllendirecekleri sözünü veren Müftü Pinal, müftülük olarak verdikleri sözü bugün yerine getirdi. Hafız bayanlar, düzenlenen uğurlama töreni ile kutsal topraklara yolcu edildi.

Törende konuşan Müftü Pinal, "Soğuksu Pınarbaşı Kur`an kursumuzda eğitimlerini tamamlayarak hafize olan kızlarımızla ne kadar gurur duysak azdır. Emeklerimizin boşa çıkmadığını görmek bizleri mutlu ediyor. Hafızlık, bu dünyadaki hiçbir makam ve mevkiyle mukayese edilemeyecek ölçüde çok büyük bir nimettir. Hafızlık tacını giyen kızlarımıza verilebilecek daha büyük bir hediye bulamadık. Onları Resulullah`ın (sas) huzuruna göndererek, hafızlık sorumluluğunu hiç unutmayacakları bir ödül ile ödüllendirmeyi uygun bulduk." dedi.

Hafizeler, yakınlarının sevinç gözyaşları eşliğinde kutsal topraklara yolcu edildi. Uğurlama törenine; müftülük personeli yanı sıra öğrenci yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cihan

Bu haberler de ilginizi çekebilir