• DOLAR 32.56
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2440.142
  • ...
Ahlaksızlığı teşvik eden "çıplak heykel" derhal kaldırılsın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Malatya şehir merkezindeki Kanalboyu'nda Orduevi ile Hürriyet Parkı arasında bulunan bulvarda yer alan çıplak erkek heykeli halkın tepkisine neden oluyor.

 

Çıplak heykelin ahlaksızlığı teşvik ettiğini, milletin değerleriyle tamamen ters düştüğünü belirten Malatyalılar, heykelin sanatla ve çağdaşlıkla bağdaşmadığını, ahlaksızlığı teşvik eden ucube bir heykel olduğuna vurgu yaparak bir an önce kaldırılması ve yerine kayısı ağacının dikilmesini istiyorlar.

Müslüman bir ülkede, çıplak bir figürün çarşının en merkezi yerine konulmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını, figürün yakınında okul ve karşısında park bulunduğunu belirten Malatyalılar, aileleriyle buradan utanarak geçtiklerini, heykelin çıplaklığı ve ahlaksızlığı ön plana çıkardığını dile getirdiler.

"Bu çıplak heykel ahlaksızlığı teşvik ediyor!"

Halkın ailece oturduğu parkın karşısında bulunan Mustafa Kemal heykelinin yanındaki çıplak erkek figüründen rahatsızlık duyduklarını belirten Hamit Karakuş:

"Çocukluğumuzdan beri bu çıplak figür burada duruyor ve bundan çok rahatsız oluyoruz. Ailelerimiz, çocuklarımız ve gençlerimiz buradan utanarak geçiyorlar. Böyle çıplak bir figür Malatya'mızın örfüne, adetine ve kültürüne yakışmayan bir durum. İnsanların bilinç altına ahlaksızlığı yerleştiriyor. Tamamen cinselliği ön plana çıkaran bir figür! Yunanistan'da mı yaşıyoruz? Artık bunun da ayrımını yapamıyoruz. Çünkü bu bize hitap eden bir heykel değil ve Malatya'mıza yakışmayan bir heykel. Müslüman bir ülkeyiz ve Müslüman bir ülkede çıplak bir figür çarşının en merkezi yerine konulmuş. Biz Malatyalılar olarak bu çıplak figürün kaldırılmasını istiyoruz." dedi.

"Çıplak figür tamamen milletin değerlerine terstir, bu ne çağdaşlıkla ne de sanatla bağdaşır"

Şehrin merkezi yerine konulan çıplak erkek figürüne bir anlam veremediklerini söyleyen Karakuş, şöyle devam etti:

Bu çıplak erkek figürü neyi ifade ediyor anlamış değiliz. Bunu açıklayacak birileri varsa lütfen bunu açıklasın. Çünkü tamamen çıplak bir figür. Buna sanat da diyemeyiz. Çünkü sanat, toplum için yapılan bir şey ve milletin değerleriyle uyuşan bir şey olmalı. Ama buradaki çıplak figür, milletin değerlerine tamamen ters.

"Dinine ve örfüne bağlı Malatya'ya yakışmayan bu ahlaksız ucube heykel bir an önce kaldırılsın"

Mustafa Kemal heykelinin yanındaki çıplak erkek figürünün, Battalgazi'nin memleketi olan Malatya'ya yakışmadığını belirten İrfan Yılmaz:

"Malatyalılar, dinine ve örfüne bağlı. Bu çıplak heykel dinimizle ve örfümüzle bağdaşmıyor. Bunun yerine kayısı ağacı dikilsin. Bu çıplak heykeli burada istemiyoruz. Nene Hatun'un, Kara Fatma'nın ve Battalgazi'nin heykeli var, bunlara tepki göstermiyoruz ama bu çıplak heykel Malatya'mıza hiç yakışmıyor. Çoluk çocuk, bayan, herkes görüyor. Bu sanat ve modernlik olamaz, olsa olsa bu ahlaksız ucube bir heykel. Yan tarafında İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gazi İlkokulu karşısında, milletin ailece oturup dinlendiği Hürriyet parkı var. Kanalboyu da işlek bir yer. Buradan siyasilere, Kültür Bakanlığına ve her kim bununla ilgileniyorsa lütfen sesimizi duyun ve bu müstehcen heykeli buradan kaldırın." diye çağrıda bulundu.

Yıllardır burada bulunan çıplak heykelden dolayı buradan utanarak geçtiklerine dikkat çeken Ahmet Eroğlu, Malatya'ya yakışmayan çıplak erkek heykelinin bir an önce kaldırılmasını istediklerini söyledi.

Çıplak erkek heykelinin burada olmasının kabul edilebilir bir yanının olmadığını, buradan ailelerin ve çocukların geçtiğine dikkat çeken Metin Çelik, çıplak heykelin kaldırılması için yetkililere çağrıda bulundu.

Parkta oturduklarında müstehcen heykelle dalga geçildiğini ve dışarıdan gelen misafirlerin de hoş karşılamadıklarına vurgu yapan Tufan Yağşi, "Burada parkta oturuyoruz, herkes bu çıplak heykelle dalga geçiyor. Bunun kaldırılması ve yerine kayısı ağacının dikilmesini istiyoruz. Bunun için tüm yetkililere sesleniyorum. Bazen ailemizle de buradan geçiyoruz, gerçekten hiç hoş bir şey değil." diyerek tepki gösterdi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir