• DOLAR 32.222
  • EURO 34.71
  • ALTIN 2446.744
  • ...
ABD karışınca, dünya rahatlıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ

 ABD'nin son dönemlerde Irak'taki elçilik binası ve askeri üslerinin füzeler ile vurulması, Suriye'deki gücünün ve etkisinin azalması, İran'a yönelik yürüttüğü ekonomik ve siyasi baskıların azalması, Libya meselesinde pek söz sahibi olamaması, Afganistan'dan çekilmesi ve ABD'nin dünya genelinde güç kaybına uğradığını gösteren diğer birçok durumun sebebi olarak, ülkede etkisi gittikçe çoğalan Kovid-19 salgını, Floyd protestoları, ekonomik kriz gibi sorunlar gösterilmekte.

ABD BAŞKANI TRUMP'TAN ŞİDDET EYLEMLERİNE KARIŞAN PROTESTOCULARA 'EN AZ 10 YIL HAPİS' TEHDİDİ

ABD Başkanı Donald Trump, ülkedeki polis karşıtı gösterilerde federal binalara zarar verenlerin en az 10 yıl hapis cezası ile yargılanacağını belirterek, "Bunu yapmayın." ifadesini kullandı.

Trump, ülkede ırkçılık ve polis şiddetine karşı düzenlenen gösterilerin şiddet olaylarına dönüşmesiyle federal binaların hedef alınmasına Twitter hesabından tepki gösterdi.

Oregon eyaletine bağlı Portland kentinde federal mahkeme binasının göstericiler tarafından ateşe verildiğine işaret eden Trump, "Portland'daki federal mahkeme binasına ya da herhangi bir eyaletimiz ve şehrimizdeki herhangi bir federal binaya vandallık yapan ya da zarar veren anarşistler, provokatörler ya da protestocular, son dönemde onayladığımız Heykeller ve Anıtlar Kanunu çerçevesinde yargılanacaktır." ifadesini kullandı.

Söz konusu yasa çerçevesinde bu kişilerin en az 10 yıl hapis ile karşı karşıya olduğunu vurgulayan Trump, "Bunu yapmayın." mesajını verdi.

ABD'DEKİ POLİS KARŞITI GÖSTERİLER ŞİDDET EYLEMLERİNE DÖNÜŞTÜ

ABD'nin Minnesota eyaletinde siyahi Amerikalı George Floyd'un 25 Mayıs'ta polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından birçok kentte protesto gösterileri düzenlenmiş ve göstericiler bazı büyük kentlerde şiddet eylemleri halini almıştı.

Trump, gösterilerin iki aydır devam ettiği Portland'e federal güvenlik güçleri göndermiş, bu da büyük tepki çekmişti.

Portland'deki mahkeme binasını 19 Temmuz'da ateşe vermeye çalışan göstericiler, 26 Temmuz akşamı da California'nın Oakland kentindeki bir federal mahkeme binasını ateşe vermiş, bir polis merkezini tahrip etmiş ve polislere havai fişek fırlatmıştı.

CORONA SİLAHLI SALDIRILARI DA TETİKLİYOR! SADECE DÜN 10 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

ABD'de silahlı şiddet olayları giderek artıyor. New York'ta son 24 saatte 10 kişinin yaşamını yitirdiği olaylarda, corona virüsü nedeniyle zirve yapan sosyo-ekonomik sorunların rol oynadığı belirtiliyor.

Kent genelinde silahla vurulma olaylarının geçtiğimiz yıla göre yüzde 176 arttığı, 19 Temmuz’dan itibaren de silahlı saldırılarda yüzde 24'lük artış olduğu belirtildi.

New York'ta özellikle hafta sonlarında artış gösteren silahla vurulma olaylarında geçtiğimiz hafta 47 ayrı olay sonucu 10’u dün olmak üzere 14 kişinin yaşamını yitirdiği, onlarca kişinin yaralandığı, yaralılardan bazılarının durumunun ciddi olduğu kaydedildi.

İŞSİZLİK VE YOKSULLUK SORUNLARI

Uzmanlar silahlı saldırı ve cinayetlerdeki artışın corona virüsü salgını nedeniyle arttığını vurguluyor. Corona virüsü pandemisinin yoksulluk, konut sıkıntısı, işsizlik ve açlık gibi sorunları daha da tetiklediğini belirten uzmanlar, silahlı saldırı olaylarının artmasında sosyo-ekonomik sorunların rol oynadığı değerlendirmesinde bulunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir