• DOLAR 32.428
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2443.651
  • ...
HÜDA PAR: Siyasete Yeni Bir Renk Katmak İstiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcıları Abdurrahman Cens ve Av.Cemal Çoban`ında aralarında bulunduğu HÜDA PAR heyeti, basın ziyaretleri kapsamında Batman Gazetesi ile İlke Haber Ajansı ve Doğruhaber Gazetesi Batman temsilciliğini ziyaret etti.

Ziyarette çalışmaları hakkında bilgi veren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Av. Cemal Çoban, yeni kurulan bir parti olduklarını ve siyasete yeni girdiklerini belirterek, "Bu amaçla hızlı bir şekilde teşkilatlarımızı kuruyoruz. Teşkilatlarımızı kurma aşamasında hem kendimizi size tanıtmak hem de siz değerli gazetecilerin görüşlerini almak, bilgilendirmek amacıyla ziyaret gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

HÜR DAVA Partisi olarak siyasete yeni bir renk katmak istediklerini vurgulayan Çoban, "Biz HÜDA PAR olarak siyasete yeni bir renk katmak istiyoruz. Siyasete farklı bir anlayışla ortaya çıkmak istiyoruz. Parti programımızda kendi amaçlarımızla ilgili bir kitabımız var ve bunu herkese tanıtıyoruz. İnşallah çoğunlukta pratikte partimizin programını insanlara anlatacağız. Umarım bu hareketimiz hem kendi memleketimiz hem Türkiye halkı için hayırlara vesile olur" dedi.

Güler`in sözleri CHP`nin kuruluş felsefesidir
Anadilde savunma tasarısı görüşülürken CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler`in Kürtlerle ilgili yaptığı, "Kürt milliyetçiliğini bana ilericilik ve bağımsızcılık diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz" sözlerinin sorulması üzerine söz alan Hüda Par Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, bu sözlerin CHP zihniyetinin dışa vurumu olduğuna dikkat çekti.

Cens, "Adı geçen CHP Milletvekili riyakâr davranmayıp aslı üzere kaldığını itiraf etmiştir. Söyledikleri CHP`nin kuruluş felsefesidir. Bu memleketin yaşanabilir hale gelmesi için Hükümetin somut adımlar atması gerekir. Mesele Adalet, Hakkaniyet ve eşitlik üzere çözülür. Hiçbir kavmin hiçbir kavme üstünlüğü yoktur. Kürtlerle Türkler bu memleketin asli kurucu unsurlarıdır. Bu kafatasçı ve faşizan zihniyeti kınıyor ve lanetliyoruz" dedi. (M. Fatih Akgül/Mehmet Sait Çelik-İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir