• DOLAR 32.492
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2441.56
  • ...
Türkiye ve dünyadan binlerce kişi Ayasofya’da cuma namazı kılmak için İstanbul’da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Türkiye’nin 81 ili ve dünyanın birçok ülkesinden İstanbul’a gelen vatandaşlar, sıcak havaya rağmen bulduğu yeri kaybetmemek için güneşin altında saatlerdir sabırsızlıkla namaz vaktinin gelmesini bekliyor.

Ayasofya Cami-i Kebir’de kılınacak cuma namazı için çevrede bulunan meydanlarda kadınlara 2 erkeklere 3 olmak üzere toplamda 5 açık alan belirlendi. Erkekler için Ayasofya Meydanı, Sultanahmet Meydanı ve Yerebatan Caddesi, kadınlar için Sultanahmet Türbesi yanındaki alan ile birlikte Mehmet Akif parkı tahsis edildi.

Güvenlik önlemlerinin en üst seviyede sağlandığı alanda 11 ayrı güvenlik noktası bulunuyor. Vatandaşlar, saat 10.00 itibarıyla güvenlik noktalarından yapılan üst aramasıyla alana alınmaya başlandı. Sosyal mesafenin korunması adına dün geceden itibaren saf düzenine göre vatandaşların namaza duracağı alanlar belirlendi.

Ulaşım noktasında da ciddi güvenlik önlemlerinin alındığı tarihi yarımadada Atatürk Bulvar, Gazi Mustafa Kemal Caddesi trafiğe kapatılırken Kennedy Caddesi’nin bir kısmı trafiğe kapatıldı.

Sabah saat 09.00 itibarıyla başlayan salavat ve Kur’an-ı Kerim tilaveti cuma namazı vaktine kadar devam edecek. (İLKHA)

 

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir