• DOLAR 32.549
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2445.806
  • ...
Diyarbakır Umut Kervanı hayırseverlere kurban bağışı çağrısında bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kurban Bayramı çalışmalarını başlatan Diyarbakır Umut Kervanı, Kurban Bayramı günü hayırseverlerin kesecekleri kurbanların etlerinin fakir ve muhtaçlara ulaştırılması için tüm hazırlıklarını tamamladı.

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kurban bağışı ve kesim çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulunan Diyarbakır Umut Kervanı Başkanı Şahin Elelçi, “Hayat birlikte güzeldir sloganıyla yola çıkan Umut Kervanı, Türkiye'nin 4 bir yanından kurban faaliyetlerine başlamış durumdadır. Hedefimiz bu süreç içerisinde bağışlanan kurban etlerin gerek Türkiye gerekse dünyada mazlum ve ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılmasıdır.” dedi.

“Kurban Bayramı, Covid-19'dan dolayı geçen yıllara göre daha farklı geçecektir”

Her sene olduğu gibi bu senede Kurban Bayramı öncesi hazırlıklarını yaptıklarını belirten Elelçi, “Bu yıl Kurban Bayramı Covid-19'dan dolayı geçen yıllara göre daha farklı geçmektedir. Bundan dolayı yüzbinlerce insan mağdur durumdadır. Bu sebeple tüm bağışçılardan bizden beklentisi olan muhtaçlardan yüzünü güldürmek ve bir nebzede olsa bu mutluluğu paylaşmak için Kurban Bayramı'nda bunların unutulmaması gerekiyor. Çünkü ihtiyaç sahiplerinin çoğu eti bulmakta zorluk çekiyor. Bunları sevindirmekte hem İslami hem de insani bir vazifedir. Umut Kervanı olarak ta bize bağışlanan etleri bu ihtiyaç sahibi insanlara eti ulaştırmaktır. Tüm hazırlıklarımızı tamamlarken salgından dolayı gerekli tedbirleri de almış durumdayız. Bu tedbirlerin başın da en önemlisi de temizlik ve hijyen gelmektedir. Tüm alt yapımızı hazırlayıp inşallah Kurban Bayramı'nda temizlik ve hijyen ortamında bunu gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

“Hayırseverler gerek elden gerekse telefon üzerinden bağışta bulunabilirler”

Elelçi, "Hayırseverlerden beklentimiz bize vekâletlerini gerek elden gerekse telefon üzerinden bağışta bulunup inşallah bu bağışlarını alıp temizlik ve hijyenik bir ortamda kurbanları kestirip beklenti içerisinde bulunan yüzbinlerce kişiye teslim etmiş olacağız. Allah'u Teâlâ bağışta bulunan tüm hayırseverlerin bağışlarını şimdiden kabul etsin.” şeklinde konuştu. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir