• DOLAR 32.564
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2448.824
  • ...
Ayasofya Camii'nin halısından ilk kareler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA'DA DOKUNUYOR

Manisa'nın Demirci ilçesinde dokunan halı, turkuaz renk tonlamaları ve Ayasofya'nın iç mimarı tasarımına uygun desenleriyle dikkat çekiyor.

BAŞBAKAN ERDOĞAN BUGÜN İNCELEMELERDE BULUNMUŞTU

Cuma günü ibadete açılacak olan Ayasofya Camii'nde Başkan Erdoğan incelemelerde bulunmuş. Erdoğan'a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da eşlik etmişti.

SÖZCÜ KALIN: AYASOFYA'NIN ZEMİNİ HALI İLE KAPLANACAK

Katıldığı canlı yayın programında Ayasofya Camisi'nin zeminine halı kaplanacağını aktaran Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Onlar hazırlanıyor, hazır gibi. İnşallah cuma gününe yetişecek. Ama tabii bu ilk açılıştan sonra orada bir takım hazırlıklar, çalışmalar da devam edecek. Bu konuda birkaç akademisyen arkadaşımızın çok detaylı bir çalışması var. Orası müze statüsüne kavuşturulduktan sonra Ayasofya'nın camiyken sahip olduğu birçok hat, levha, minber gibi ve benzeri eserlerin başka yerlere götürüldüğü ama aslında bunları Ayasofya'nın envanterinde olduğu sabit. Bunlar belgeleriyle belirlenmiş. Bunların da bir kısmının derlenip toparlanması, tekrar yerlerine konulması süreci olacak. Oradaki çalışmalar bir müddet daha devam edecek. Ama inşallah 24 Temmuz itibarıyla orası mübarek bir günde ibadete açılacak." şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir