• DOLAR 32.284
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2410.889
  • ...
BAE çirkeflikte sınır tanımıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suudi Arabistan sermayeli ve Dubai merkezli yayın yapan El-Arabiyye televizyon kanalının, işgal rejiminin hukuksuz uygulamalarını örtbas ederken, Filistinlileri küçük düşürücü yayınlara imza atmasına tepkiler yağıyor.

Söz konusu kanal geçtiğimiz günlerde, Filistin meselesine geniş bir yer ayırarak, Gazze Şeridi’ndeki direniş hareketinin konuşulduğu bir program düzenledi. Direniş mücadelesinin ele alındığı yorum programında bazı analist, yorumcu ve akademisyenler ağırlandı.

"İŞGALCİLERE HİZMET EDİYORLAR"
Programda, aslı ve astarı olmayan iddialar ileri sürülerek Filistin direnişine karşı karalama propagandası yapıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), kendilerini hedef tahtasına oturtan El-Arabiyye kanalına şiddetle tepki gösterdi, kanalın siyonist ağzıyla konuştuğunu, işgalcilerin kötü emellerine hizmet ettiğini dile getirdi.

KANALA TEPKİLER YAĞIYOR!
Siyonist işgal çetesinin hukuksuz uygulamalarına karşı bütün Müslümanlar adına direniş gösteren ve ilk kıblemiz Mescidi Aksa ile mukaddes şehir Kudüs’ü müdafaa eden Filistinlilerin bir Arap kanalı tarafından eleştirilmesi ve karalanması Filistinli yöneticiler başta olmak üzere, siyaset, dernek, sendika, sivil toplum kuruluşları, öğrenci gibi tüm kesimlerden tepki yağıyor.

Suudi Arabistan destekli, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli El-Arabiyye televizyonunda geçen günlerde Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nı hedef alan yayınlar yapılmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir