• DOLAR 32.565
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2451.391
  • ...
BAE şaşırtmadı! Ayasofya kararı hakkında ilk açıklama geldi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye’de, Danıştay kararıyla Ayasofya'nın müzeden camiye dönüştürmesi yönündeki kararın uluslararası alanda yankıları sürüyor. Son olarak, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Kültür, Gençlik ve Bilgi Geliştirme Bakanı Nura El-Kaabi bir açıklama yaptı.

El-Kaabi açıklamasında, “Ayasofya binlerce yıldır tarihi bir dönüm noktası olmuştur. Statüsünü değiştirmek kültürel değerine zarar verecektir” dedi.

BAE Kültür, Gençlik ve Bilgi Geliştirme Bakanı Nura El-Kaabi, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Ayasofya binlerce yıldır tarihi bir dönüm noktası olmuştur. Statüsünü değiştirmek kültürel değerine zarar verecektir. Kültürler ve medeniyetler arasındaki dinler arası diyaloğun değerli bir sembolü ve simgesi olarak kalmıştır” dedi.

El-Kaabi ek olarak, “Kültürel miras değerlidir ve insanlara ve medeniyetlere aittir. Onları sorumlu bir şekilde korumalı ve gelecek nesillere dini uyum ve kültürel bir arada yaşamanın bir tanığı olarak kalmaları için bakımlarını sağlamalıyız” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir