• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Depremde ağır hasar caminin yıkımına başlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Erciş`te 23 Ekim 2011`de meydana gelen 7,2`lik depremde, 1974 yılında yapılan Erciş`in en büyük merkez camisi olan Kara Yusuf Paşa Camiinin ağır hasar görmesi sonucu ibadete kapatılmıştı. Camide yıkım çalışmaları başladı.


Benzeri görülmeyen yıkım çalışması öncesinde çevre esnafı dükkânlarını kapattı ve cami çevresindeki caddeler trafiğe kapatıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından çevrede alınan yoğun güvenlik tedbiriyle emniyet şeridi çekilerek vatandaşlar emniyet şeridinin dışına çıkartıldı. Tüm bunlara rağmen 35 metrelik minarenin yıkımı sırasında 20-30 metrelik alana saçılan moloz parçaları çevre dükkânlarda maddi hasara sebep oldu.


Cami minaresi yıkımı sırasında çevredeki vatandaşların büyük bir panik yaşadığı ve tekbirler getirdiği gözlenirken yıkım anı kameralara saniye saniye yansıdı. Caminin ikinci minaresinin yıkım çalışmaları ise sürüyor.


Öte yandan Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu`nun Kara Yusuf Paşa Camii yerine 3 bin kişilik kapasiteye sahip büyük bir cami yapacağını söylediği öğrenildi.


Ayrıca depremlerden bu yana cami cemaati çadır mescid ve konteynır mescitlerde ibadetlerini eda ediyor. (Hamza Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir