• DOLAR 32.342
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2241.629
  • ...
BAE ve SUUD'un yeni hedefi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Fas ve BAE arasındaki kriz 2017 Katar Krizi ile doğdu. Tüm Arap yönetimleri Katar'a karşı durmaya çağıran Suud ve BAE'nin çağrısına Fas olumlu yanıt vermemiş ve iki taraf arasında uzlaşıcı olmak istemişti.

İkinci ayrışma nedeni ise Libya meselesi idi. Fas yönetimi Hafter'e destek vermezken BAE ve SUUD tüm gücü ile Hafter'in yanında durdu.

Taraflar arasındaki üçüncü ayrılık noktası ise Filistin meselesine bakış!

BAE ve Suud Yönetimi ABD'nin Yüzyılın Anlaşması adını verdiği Yüzyılın İhanet Planını desteklerken Fas plandan rahatsız ve destek vermiyor.

Tüm bu nedenler Suud ve BAE'nin Fas'ın içşlerine karışmasına neden olmaya başladı.

Ülkedeki koalisyon hükümetinin büyük ortağı Adalet ve Kalkınma Partisi'nin dün akşam düzenlenen toplantısında konuşan Başbakan Sadettin el Osmani, "Fas'a müdahale ederek karışıklık çıkarmak ve başarısını gölgelemek isteyenler var" ifadesini kullandı.

Her ne kadar Osmani, ülke ismi vermese de saldırgan ve huzur bozucu tarafın BAE ve Suudi Arabistan olduğu biliniyor.

Zira BAE ve SUUD  daha geçen  ay beslemeleri trollerle sosyal medyada "Fas Covid ile mücadele edemiyor", "hükümet istifa etmeli" etkinliklerinde bulunmuş, Fas halkı da karşı tag açarak hükümete olan desteğini yinelemişti.

Bu iki ülke Mısır, Yemen, Suriye, Katar, Sudan ve Libya'dan sonra bu kez Fas'ın içişlerine karışık ülkede huzursuzluk yayma çabasında... 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir