• DOLAR 32.451
  • EURO 34.795
  • ALTIN 2440.144
  • ...
Ölümlü Kazada Sürücünün Serbest Bırakılmasına Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Merkez Kayapınar ilçesi 500 Evler Mahallesi`nde aşırı hız yaptığı illeri sürülen halk otobüsünün çarptığı 16 yaşındaki Berivan Taşkaya`nın yaşamını yitirmesinin ardından gözaltına alınan şoför Ö.S A`nın serbest bırakılması ailenin tepkisine neden oldu. Karara tepki gösteren 16 yaşındaki Berivan Taşkaya`nın yakınları ve halk, 500 Evler Mahallesi`ni şehir içi taşımacılık yapan araçlara kapattı.
 
Olayla ilgili konuşan Berivan Taşkaya`nın dayısı Arap Durmaz, kazayı yapan şahsın acemi olduğunu ileri sürerek, "Şoför aracı çok hızlı kullanıyormuş. Berivan`a çarpıp yaklaşık 45 metre sürükledikten sonra durabilmiş. Berivan`ın başı tekerin altında kaldığı için metrelerce sürüklendi. Vücudu o kadar parçalanmıştı ki tanınamaz hale gelmişti" dedi.
 
Olay yerine gelen polislerin tutanakları dikkatli tutmalarını istediklerini ifade eden Durmaz, "Olay yerine gelen polis ekiplerine lütfen ne görüyorsanız onu yazın dedik, onlar da `tamam` dediler. Sonra raporlara baktık ki Berivan`ı yüzde 68 kusurlu göstermişler. Buradan o polislere de sesleniyorum sizin de kızınız var nasıl olur da bizim kızımıza yüzde 68 kusur yazarsınız çarpan aracın hiç mi suçu yoktu? Şehir içinde bu kadar hızlı araç kullanılır mı, hem de halk otobüsü" diyerek tepkisini dile getirdi.
 
"Biz çarpan kişinin cezalandırılmasını beklerken serbest bırakılmasına bir anlam veremiyoruz" diyen Durmaz, "Karakola gittiğimizde bize şahsın serbest bırakıldığını söylediler. Biz bunu biliyoruz ki çarpan kişinin parası olduğu ve arkasında onu koruyan birileri var ki bu adam elini kolunu sallayarak dolaşabiliyor. Yani adalet herkese eşit işlenmiyor" ifadelerini kullandı.
 
Yetkililere seslenen Durmaz, "Eğer hukuk Türkiye`de böyle işliyorsa biz ne yapacağız nerelere gideceğiz. Tüm yetkililere sesleniyorum sizin de kızınız var bunu unutmayın ve ona göre karar verin. Bugün bizim kızımıza çarpan yarın sizin evladınıza çarptığında ne hissedeceksiniz" dedi.
 
Durmaz son olarak, "Suçluların cezalandırılması için elimizden ne geliyorsa yapacağız, gerekirse cumhurbaşkanına kadar çıkacağız" ifadelerini kullandı.
 
Kazayı küçük sıyrıklarla atlatan Ahmet Andan ise; "Bakkala gitmek için karşıya geçeceğim esnada otobüs çok hızlı bir şekilde geliyordu ve benim sol koluma çarptı ben de kendimi zorla yolun diğer tarafına attım. Otobüs o hızla devam etti ve karşıya geçmeye çalışan kızı arabanın altına aldı. Kız arabanın tekerleri arasında feci şekilde can verdi. Çarpan adam arabadan inip kaçtı" dedi. (M.Sait Adiyaman, Yakup Moğulgani - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir