• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Umut Gıda Bankası Suriyeli Mültecilere Umut Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA- Suriye`nin Haseki kentine bağlı Rasulayn ilçesinde PYD ile muhalifler arasında yaşanan çatışmalardan kaçarak Ceylanpınar`a gelen mültecilere Diyarbakır Umut Gıda Bankası çeşitli yardımlarda bulundu.
 
Yardım malzemelerini Ensar Der aracılığıyla mültecilere ulaştıran Diyarbakır Umut Gıda Bankası, mültecilere çeşitli kışlık malzemelerin yanı sıra 150 gıda kolisi ulaştırdı.
 
Yaptıkları yardımlar hakkında açıklamada bulunan Umut Kervanı Platformu ve Diyarbakır Umut Gıda Bankası Başkanı M. Sıdık Furkan, muhtaç ailelere ve Suriyeli mültecilere yardım etmeyi kendilerine vazife olarak gördüklerini ifade etti. Suriyeli mülteciler için kampanya başlattıklarını ifade eden Furkan, "Derneğimizin hazırlamış olduğu yardım malzemesini mültecilere ulaştırmak için bizzat kendim geldim. Suriyeli mültecilerin yaşadığı sıkıntıları yerinde görmek istedim. Evet Suriyeli kardeşlerimizin ihtiyaçları gerçekten çok fazla, ihtiyaçları çok. Tüm kardeşlerimizin bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. Bu insani ve İslami bir görevdir" dedi.
 
"Gelin hep birlikte Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkalım!" diyen Furkan, "Kim bir Müslüman kardeşinin ihtiyacını giderirse Allah`ta onun ihtiyacını giderir." İfadelerini kullandı.
 
Diyarbakır Umut Gıda Bankası tarafından getirilen yardım malzemeleri arasında kışlık elbise, battaniye, elektrikli soba, kışlık ayakkabılar ve 150 gıda kolisi bulunuyor. (Mustafa Kaynak - İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir