• DOLAR 32.284
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2401.667
  • ...
`Tatil yıpranmış maneviyatı tamir etmede kullanılmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Kalem -Der Başkanı İbrahim Dağılma, ara tatilin (sömestır) öğrenciler için bir fırsat olduğunu belirterek, "15 -16 günlük bu süreyi okul süresince yıpranmış maneviyatı tamir etmede kullanalım" dedi.

Dağılma, "Kura`n-ı Kerim dersi almakla, İslami kitap okumakla ve bu noktadaki kendi ilmihal, fıkıh bilgileri geliştirmekle bu tatilin öğrenciler için faydalı olacağını düşünüyorum" dedi.

Tatil konusunda söylenecek çok söz olduğunu ifade eden Dağılma, tatilin tembelleşmek olarak algılanmaması gerektiğine dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti; "Biz tatilden şunu anlamalıyız. Ayette buyrulduğu üzere `Bir işten boşaldığın zaman yeni bir işe koyul, Rabbini iştiyakla, arzuyla ara.` Başka bir ayette de `Rahman her an bir iştedir.` Kâinata baktığımızda Allah-u Teâlâ`nın bu kâinattaki gücüne, kudretine, kâinattaki işleyiş düzeninde sürekli bir işleyiş ve akış vardır. İnsanın hayatında da tatili böyle değerlendirebiliriz. Yoksa durmak ve ara vermek değil. Bir işten bir işe geçmek olarak düşünebiliriz." (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir