• DOLAR 32.585
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2418.912
  • ...
 Dışişleri`nden Son Dakika `Silah` Açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 24 Ocak 2013 tarihli Yemen basınında, Türkiye`den gelen bir geminin 15 Kasım 2012 tarihinde Aden Limanı`na indirdiği ve uzun süre alıcısının yükü talep etmemesi üzerine Yemen gümrük makamlarınca incelenen konteynerde, yaklaşık 10 bin adet küçük boy tabanca ve 115 adet plastik mermi atabilen tüfek ele geçirildiğinin bildirildiği belirtildi.

Türkiye`nin Sana Büyükelçisi`nin derhal Aden kentine intikal ederek Yemenli yetkililerle görüştüğüne ve habere konu konteyner ile ele geçen malzemeleri incelediğine değinilen açıklamada, ``Bahse konu silah sevkıyatı hiçbir şekilde tarafımızdan verilmiş bir izne dayanmamaktadır. Ülkemizden silah ihracatı, bu konudaki uluslararası mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmekte, buna ilişkin veriler, uygun uluslararası platformlarda şeffaf bir şekilde paylaşılmaktadır`` denildi.

Türkiye`den Yemen`e yönelik, bundan önce rastlanan diğer yasadışı silah kaçakçılığı vakalarında olduğu gibi, bu defa da konunun derhal yetkili Türk makamlarına aktarıldığının vurgulandığı açıklamada, olaya ilişkin olarak Yemen makamlarınca gösterilen işbirliğinin memnuniyetle karşılandığı kaydedildi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

``Bu tür yasadışı faaliyetlerin sorumlularının açığa çıkarılması ve izleyen dönemde tekrarının önlenmesi için Yemen makamları ile bugüne kadar olduğu gibi, yakın diyalog ve işbirliğimiz devam edecektir.

İçinden geçmekte olduğu bu geçiş ve dönüşüm sürecinde Yemen`in istikrar ve güvenliğine, Yemenli kardeşlerimizin esenlik ve refahına yönelik desteğimiz güçlü biçimde sürdürülecektir.``

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir