• DOLAR 32.443
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2442.068
  • ...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: “Dijital dönüşüme daha çok öncelik veriyoruz”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulu (YOİKK) 2020 yılı birinci toplantısına katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Oktay, “Yatırım ortamını iyileştirmeye dönük attığımız adımlar ile Türkiye, salgına rağmen yatırım için bir cazibe merkezi, yatırımcı için ise güvenli liman olmayı sürdürecektir." diye konuştu.

Ağustos ayında alınan kararlar doğrultusunda eylem planlarında önemli aşama kaydedildiğine dikkat çeken Oktay, hedeflenen iyileştirmelerin bir çoğunun hızlı şekilde tamamlandığını aktardı.

Oktay, “Türkiye'de yatırım ortamının iyileştirilmesi yönünde toplam 21 eylemi tamamlamış bulunuyoruz.” dedi.

Oktay, “Dünyada yalnızca 7 ülkede üretilen, gümrük kapılarında yasa dışı ticareti önlemeye yönelik x-ray sistemleri ile araç ve konteyner tarama sistemi prototipini, MİLTAR projesi kapsamında yerli ve milli olarak üretmeye başladık. Yüksek teknoloji üreten milli firmalarımıza finansman desteği sağlayacak şekilde Risk Sermayesi Fonu oluşturduk. Üniversite-sanayi iş birliğini artıracak şekilde sanayimizin ihtiyaç duyduğu meslek alanları belirlendi. Bu alanlar, geleceğin mesleklerini şekillendirmesi için YÖK, stratejik araştırmacı destek programlarının oluşması için TÜBİTAK ile paylaşıldı. Yatırıma çok daha uygun bir lojistik ekosistemi için kurulan Lojistik Merkezler ile iltisak hatları ve kombine yük taşımacılığı mevzuatının oluşturulmasında ve ulaşım etkinliği konusunda büyük ilerleme sağlandı. Bunların sonuçlarını da yakında ilan edeceğiz.” dedi.

Oktay, yatırım bölgelerine ilişkin coğrafi verilere tek bir noktadan erişim yapılmasını sağlayacak sistemin ilerleyişini YOİKK'in yanı sıra Coğrafi Bilgi Sistemleri Kurulu eylemleri kapsamında da takip ettiklerini ifade etti.

Oktay, “Teşvik ve desteklerle gücünü koruyan ekonomimiz, krizlerden sonra hızlı toparlanma reflekslerine ve kriz bağışıklığına sahip olduğunu bugünlerde bir kez daha ortaya koymaktadır. Salgına karşı tedbiri elden bırakmadan ve iş insanlarımıza, yatırımcılarımıza desteklerimizi güçlendirerek normalleşme süreciyle birlikte hamdolsun toparlanmaya başladık. Bu dönemde, yatırım ortamının iyileştirilmesine, insan kaynağımızın geliştirilmesine, ihracatçı ve sanayicilerimiz için finansman imkânlarının artırılmasına ve dijital dönüşüme her zamankinden daha çok öncelik veriyoruz. YOİKK'in salgına rağmen kesintiye uğramadan yürüttüğü çalışmalar, ortak ve yapıcı çalışma kültürünün önümüzdeki dönemde de güçlenerek süreceğini teyit etmiştir.” dedi.

Oktay, bugüne kadar atılan adımların ve toplantıda alınacak kararların ülke ekonomisi ve yatırım iklimi için hayırlı olmasını dileyerek, sağlanan ilerlemede payı olan tüm kurul üyelerine teşekkürlerini iletti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir