• DOLAR 32.579
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2460.243
  • ...
Siirt'te apartman sakinlerinin altyapı ve yol çilesi bitmek bilmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yeni Mahalle Cengiz Topel Caddesi Bülbül Apartmanında ikamet eden 30 aile, 6 aydır su, altyapı, yol ve her an çökme tehlikesi bulunan istimlak duvarı ile heyelan oluşan tepeden dolayı büyük sıkıntı yaşıyor.

Gerek toplu, gerekse de tek tek Siirt Belediyesine dilekçe yazdıklarını, altyapı, yol ve çökme tehlikesi bulunan istinat duvarının yapılması için başvuruda bulunduklarını dile getiren apartman sakinleri, “Maalesef Siirt Belediyesi’ndeki yönetim değişikliğinden dolayı istediğimiz hizmeti bir türlü alamadık.” diyerek sitemlerini dile getirdiler.

Belediye de sürekli yönetim değişikliği olduğu için sıkıntıların bir türlü çözülemediğini dile getiren apartman yöneticisi Metin Tunç, belediye yetkililerine 14 dilekçe vermelerine rağmen bir sonuç alınamadığını kaydetti

"Her gelen yönetim yapacağız diyorlar ama taş, taş üstüne konulmadı"

Tunç, “Sıkıntılarımızı yazılı ve sözlü olarak belediye yetkilerine hatta BİMER, CİMER’e şikâyetlerde bulunduk ama hiçbir sonuç alamadık. Ya da bizi görmezlikten geliyorlar. Bozuk olan yolda çökmeler meydana geliyor, herhalde bir can kaybı yaşandıktan sonra gelip istinat duvarı ve yolu yapacaklar. Şimdiye kadar 14-15 dilekçe verdik ve hiçbirine dönüş olmadı. Her gelen yönetim biz yapacağız diyor ama halen bir taş, taş üstüne konulmadı.” ifadelerini kullandı.

"Yetkililer, her halde biri hayatını kaybettikten sonra devreye girecekler"

Apartman sakinlerinden Osman Güleryüz, "Yetkililer, herhalde biri burada hayatını kaybettikten sonra devreye girecek. Siirt Belediyesine gelen her yönetime yaşadığımız sıkıntıyı iletiyoruz ama herkes topu bir başkasına atıyor. Bir an önce sıkıntılarımızın giderilmesini istiyoruz. Bozuk yolu çocuklarımız, yaşlılarımız, annelerimiz kullanamıyor. Geçenlerde bir ambulans geldi hastamızı alana kadar yarım saat geçti. Buranın halini bir de kışın göreceksiniz. Çektiğimiz rezalet ve çile kimseye anlatılmaz.” dedi.

"Bir an önce sıkıntılar çözülsün istiyoruz"

Yaşadıkları sıkıntıların bir an önce çözülmesini isteyen apartman sakinlerinden Abdulkerim Esen ise şunları söyledi: “Siirt Belediye Başkan Vekilliğine atanan valimize rica ediyoruz. Yaşlılarımız, çocuklarımız var. Kışın yol olmadığı için çıkamıyoruz. Ben kalp hastasıyım, kışın kriz geçirdim ama bir ambulans buraya gelemedi. Yetkililerin bir an önce bu sıkıntılara bir el atmalarını istiyoruz. Allah korusun bir çocuk aşağı düşse kimse bunun hesabını veremez. Bir an önce yolun ve diğer sıkıntıların çözülmesini istiyoruz.”

"Sesimizi kime duyuracağımızı şaşırmış durumdayız"

Büyük mağduriyet yaşadıklarını ifade eden Fırat Eldemir, seslerini duyurmak için ellerinden geleni yaptıklarını ama bir türlü sonuç alamadıklarını kaydetti. "Yolumuz sıkıntılı, istinat duvarı çökmek üzere. Annelerimiz, yaşlılarımız ve çocuklarımız yol olmadığı için büyük sıkıntı çekiyorlar.” diyen Eldemir, “Bir an önce bu sıkıntıların çözülmesini için yeni atanan valimizden rica ediyoruz. Geçmiş dönemdeki belediyelerin bize vermiş olduğu sözlerin yerine gelmesi için çalışmalar başlatılsın. Artık sesimizi kime duyuracağımızı şaşırmış durumdayız. O kadar çok zor durumdayız ki ne yapacağımızı bilemiyoruz.” dedi.

Yaşadıkları sorunun çözülmesi için Siirt Belediye Başkan Vekilliğine atanan Hacı Bektaşoğlu’na çağrıda bulunan Onur Öz, bir an önce sıkıntılarının çözülmesini istedi.(İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir