• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2451.15
  • ...
İBB Şehir Hatları pazar gününden itibaren 5 kuruşa vapur seferleri düzenleyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karara göre her gün toplam 22 sefer hattında, 10.00-16.00 saatleri arasında, 5 Kuruş’a yolculuk yapılabilecek. Karar, Adalar ve arabalı vapur hatlarında geçerli olmayacak.

Uygulamanın halk sağlığını koruyucu önemli bir adım olduğunun altını çizen Şehir Hatları AŞ Genel Müdürü Sinem Dedetaş, hem Coronavirus’ ün bulaşıcılık riskinin düşürülmesine hem de trafik sıkışıklığı ve hava kirliliğinin azaltılmasına katkı yapacağını söyledi.

Deniz yolunun toplu taşımadaki payını artırmak istediklerine dikkat çeken Dedetaş, bu kararın çözüme yönelik bir adım olduğunun söyledi.

"Bu uygulama ile yolculukları ölçerek, veri toplayacağız"

Dedetaş, “Bu hedefe ulaşmak için çalışmalarımız sürüyor. İlgili karar ile üzerinde çalıştığımız, yolculuk alışkanlıklarının denize kaydırılması konusunda çözüme yönelik bir adım atıldığını düşünüyoruz. Özellikle salgın nedeni ile değişen yolculuk alışkanlıklarının tespitine olanak sağlayacak bu uygulama ile yolculukları ölçerek, veri toplayacağız. Bunları analiz edip, ileriye dönük planlamaların veriye dayalı gerçekleşmesini sağlayacağız.” dedi.

Denizin payındaki artışın, karadaki trafik sıkışıklığını ve hava kirliliğini de azaltacağını vurgulayan Dedetaş, ulaşım alışkanlıklarını denize doğru yönlendirmek için Toplu Ulaşım Daire Başkanlığı’nın liderliğinde başka çalışmalar da yaptıklarını açıkladı.

31 Ağustos’a kadar geçerli olacak indirimli tarifenin uygulanacağı hatlar şu şekilde açıklandı:

Beşiktaş-Kadıköy, Üsküdar-Karaköy-Eminönü, Eminönü-Kadıköy, Boğaz gidiş-geliş (Eminönü-Beşiktaş-Ortaköy-Emirgan-Paşabahçe-Beykoz), Çengelköy-Beşiktaş, Eminönü, Karaköy-Kadıköy, Kadıköy-Karaköy-Eminönü, Üsküdar-Karaköy-Kasımpaşa-Fener-Balat-Hasköy-Ayvansaray-Sütlüce-Eyüp (Haliç hattı), Kabataş-Beşiktaş-Küçüksu, İstinye-Küçüksu, Kadıköy-Beşiktaş-İstinye-Sarıyer, Anadolu Kavağı-Rumeli Kavağı-Sarıyer, Çengelköy-Bebek-Kanlıca-İstinye, Anadolu Hisarı-Muhtelif Boğaz İskeleleri-Eminönü, Beykoz-Muhtelif Boğaz İskeleleri-Üsküdar-Kabataş, Sarıyer-Muhtelif Boğaz İskeleleri-Eminönü, Beykoz-Muhtelif Boğaz İskeleleri-Eminönü, Çengelköy-Beşiktaş-Eminönü, Çengelköy-Beylerbeyi-Beşiktaş-Eminönü, Eminönü-Beşiktaş-Arnavutköy-Emirgan-İstinye-Sarıyer- Rumeli Kavağı, Üsküdar-Beylerbeyi-Çengelköy-Anadolu Hisarı- Kanlıca-Çubuklu-Paşabahçe-Beykoz-Anadolu Kavağı, Bostancı-Karaköy-Kabataş (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir