• DOLAR 32.489
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.803
  • ...
Aile danışmanlığı programı kapsamında yeniden yüz yüze hizmet verilmeye başlanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü normalleşme takvimini hazırladı. Buna göre, telefon ve online görüşmeler olarak sürdürülen Aile Danışmanlığı hizmeti yeniden yüz yüze olarak yürütülmeye başlanıyor.

Aile bütünlüğünü korumak ve güçlendirmeye amacıyla hayata geçirildiği belirtilen Aile Danışmanlığı Hizmeti, il müdürlüklerinde ve sosyal hizmet merkezlerimizde görev yapan danışmanlar aracılığıyla ücretsiz sunuluyor. Ülke genelinde, bugüne kadar 40 bin kişiye ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuldu.

Koruyucu ve önleyici hizmetler bağlamında ASDEP personelleri ile gerçekleştirilen hane ziyaretlerine de 1 Temmuz’dan itibaren tekrar başlayacak. Hane ziyaretlerinin gerekli sağlık şartlarına dikkat edilerek yapılacağı kaydedildi. 

ASDEP kapsamında fert, aile ve toplumu etkileyen sorun, ihtiyaç ve riskler ASDEP personeli aracılığıyla yapılan hane ziyaretlerinde belirleniyor. İhtiyaç duyan fert ve aileler sosyal hizmet ve yardımlar ile diğer kamu hizmetlerine yönlendiriliyor.

2 bin 634 ASDEP görevlisi bugüne kadar 2 milyon haneyi ziyaret ettiği, ASDEP görevlileri aracılığıyla yapılan görüşmeler neticesinde 152 bin 817 talep ilgili kuruluşlara yönlendirildiği aktarıldı.

Öte yandan, vatandaşların pandemi psikolojisi ile baş etme becerilerini kazanabilmeleri için verilen psikososyal destek hizmetinin de Bakanlık tarafından verilmeye devam edeceği bildirildi.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir