• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bu çocuklar harçlıklarını sudan çıkarıyorlar.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Şehir merkezindeki kalabalık caddelerde, otobüs ve minibüs duraklarında ve parklarda su satan çocuklar, günde 15-30 TL para kazanıyorlar.

Yaşıtlarının oyun oynadığı ve gün boyunca gezip dolaştığı çocuklar, sabahtan akşama kadar su satarak okul harçlıklarını çıkartıyorlar.

Harçlıklarını çıkarmak ve aile ekonomisine katkı sağlamak için su sattıklarını belirten çocuklar, bu yıl dünyada ve ülkemizde etkili olan Covid 19 salgınından dolayı işlerinin önceki senelere göre azaldığını belirttiler.

Coronavirus süreci boyunca çalışamadıklarını, sürekli evde vakit geçirmek zorunda kaldıklarını dile getiren çocuklar, virüsün yayılma riskine karşı zabıtalar tarafından engellendiklerini ve su satamadıklarını söylediler.

Saat 11.00'da su satmaya başladığını belirten Baran Tekin, “Arada bir fırında, lokantada falan çalışıyordum. Şimdi de su satarak harçlığımı çıkarmaya çalışıyorum. Günde bazen 2 koli su satıyorum. Günde 30 lira kazanıyorum. İşlerimiz güzel millet bizden su alıyor. Allah'a çok şükür.” dedi.

Bu sene liseye geçeceğini ifade eden Tekin, zabıtalar tarafından bazen uyarıldıklarını belirtti.

 

Sabah saat 07.00’da uyandığını, kahvaltı yaptıktan sonra çarşıya gelip satmak için su aldığını ifade eden İbrahim Yabasun, “Akşama kadar su satıyorum. Akşam da eve gidiyorum. Günde 15-20 TL para kazanıyorum. Akşama kadar 2 koli su satabiliyorum. 7’inci sınıf öğrencisiyim. Ailem de harçlığımı çıkarmam için bana destek oluyorlar.” diye konuştu.

Sabah 09.00’da su satmaya başladığını söyleyen Nevruz Özdemir ise, “Öğle yemeğinden sonra da yine saat 18.00’a kadar su satmaya devam ediyorum. Saat 18.00’da eve gidiyorum. Bu sene 10’uncu sınıfa gideceğim. Ben çalışırken herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmıyorum.” şeklinde konuştu. 

Muhammet Buldu ise şöyle konuştu:

“Sabah 08.00’da kalkıyoruz, kahvaltımızı yaptıktan sonra çarşıya geliyoruz. Gidip su satın alıyoruz ve satın aldığımız suları satıyoruz. Harçlığımızı su satarak kazanıyoruz.  Bu sene Coronavirus salgınından dolayı zabıtalar su satmamıza izin vermiyor. Bu sene virüsten dolayı hiç çalışamadık hep evdeydik. Biz de çalışıp harçlığımızı çıkarmak istiyoruz ama zabıtalar izin vermiyor. Öğrenciyim bu sene 11 sınıfa geçeceğim. Evde çalışacak benden büyük abilerim olmadığı için ben çalışıyorum.” (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir