• DOLAR 32.543
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2456.658
  • ...
DİKA`dan Irak Kürdistan`ına çalışma ziyareti‏
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Irak Kürt Bölgesine (IKB) Siirt Valisi Ahmet Aydın başkanlığındaki bir heyet ile \"Pazar Geliştirme ve Ticari İşbirliği\" çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

DİKA`dan yapılan açıklamada, çalışma ziyareti ile komşu Irak Kürt Bölgesi ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve bölge işadamlarının yeni iş bağlantıları kurması hedeflendiği belirtilerek, \"Ajans Yönetim Kurulu tarafından belirlenen ve Siirt Valisi Sayın Ahmet Aydın`ın başkanlık ettiği 35 kişilik heyette Ajans`ın Yönetim Kurulu Üyelerinden Mardin, Batman, Şırnak TSO Başkanları, Şırnak Belediye Başkan Vekili ile Şırnak İl Genel Meclis Başkanı, Ajans`ın faaliyet gösterdiği bölgedeki sanayici ve iş adamları ile Ajans uzmanları yer aldı\" bilgisi verildi.

Ticaret ve Sanayi Odaları arasında imzalanan işbirliği protokolleri ile sanayici ve işadamlarına her türlü kolaylığın karşılıklı olarak sağlayacağı hüküm altına alındığına değinilen açıklamada, ziyaret sırasında ve sonrasında mobilya, inşaat ve gıda alanlarında faaliyet gösteren sanayici ve işadamları arasında çeşitli bağlantılar kurulduğu ifade edildi.

Açıklamanın sonunda, \"Çalışma ziyareti süresince birçok işadamımız Süleymaniye, Erbil ve Dohuk`ta çeşitli iş bağlantıları geliştirme ve iş anlaşmaları yapma fırsatı buldular. Kuzey Irak`ta işadamlarımız ile birlikte gerçekleştirilen temaslar ile bölgemizin ve ilimizin ihracat kapasitesinin geliştirilmesine yönelik önemli adımlar atılmıştır\" denildi.

Çalışma ziyaretine Batman`dan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Nasıroğlu, Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alper Demir ile işadamlarından Nihat İpekyüz, Şehmus Özoğul, Subat Günaydın, Masum Gümüşay, Haşim Gündem ve Ali Doğu katıldı. (Mehmet Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir