• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
Hava kirliliği denetimleri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Hava kirliliği ve Kontrolü Yönetmeliği, Isınmadan Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği kapsamında kış aylarında yaşanan hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla yapılan denetimlerde katı yakıtın uygunluğuna, yakma tertibatının uygunluğuna ve kazan dairelerinde oluşabilecek olumsuzlukların yol açtığı hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla katı yakıt kullanan kamu kurumları, eğitim kurumları, karakollar, iş hanları ve oteller bu kapsamda denetlenerek toplamda 60 yerde incelemeler yapılarak, eksiklikleri tespit edilenler ihtarname ile uyarıldı.

 

Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü`nden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde düzenli olarak özellikle kalorifer ve sobaların ilk yakım saatleri olan 06.00-08.00 ile akşam 15.00-20.00 saatleri arasında hava kirliliğini önlemeye yönelik denetimlerin yürütüldüğü belirtildi.

 

Açıklamada, ısınmadan kaynaklı olarak kullanılan katı yakıtların neden olduğu hava kirliliğini azaltmak için denetimlerin süreceği belirtildi.

 

Kullanılan katı yakıtın uygunluğuna, yakıcının `Ateşçi belgesi` olup olmadığına bakıldığı belirtilen açıklamada, \"Kış mevsimi nedeniyle ısınma kaynaklı olarak kullanılan katı yakıtın neden olduğu hava kirliliğini azaltmak için kamu kuruluşları ve vatandaşlarımızın bu konuda üzerlerine düşen sorumluluğu hatırlatmak, hava kirliliğinden kaynaklı solunum yolu hastalıklarının önlenmesine yönelik olarak çalışmalarımız ve denetimlerimiz artırılarak devam edecektir. Çalışmalar kapsamında kamu kuruluşları, eğitim kurumları, Karakol, İş Hanları ve Otellerde hava kirliliği ve kontrolü yönetmeliği çerçevesinde bugüne kadar 60 yerde Zabıta ekipleri ve Çevre Mühendisi denetiminde kontroller yapılmış olup, yönetmelik kapsamında denetimler devam edecektir. Yaptığımız kontroller de katı yakıtın uygunluğuna, yakma tertibatının uygunluğuna ve kazan dairelerinde oluşabilecek olumsuzluklara dikkat çekilmiştir. Öte yandan kalorifer yakıcılarına uygun yakma konusunda detaylı teknik bilgi verilmiştir. Bu nedenle, kalorifer yakıcıları ve bağlı bulundukları kamu kuruluşlarının konu hakkında duyarlı olmaları ve üzerine düşen görevleri yerine getirmeleri gerekmektedir\" denildi.

 

Konu ile ilgili denetimlerin devam edeceği belirtilen açıklamada, temiz ve sağlıklı bir çevre için herkesin üzerine düşen hassasiyeti göstermesi gerektiği kaydedildi. (Furkan Bingöl-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir