• DOLAR 32.456
  • EURO 34.681
  • ALTIN 2388.809
  • ...
Gaziantep’te “İhtisas Kursu Kursiyer Seçim Yazılı Sınavı” yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyanet İşleri Başkanlığının, bu yıl 3 bin 747 adayın katıldığı müftü ve vaizleri yetiştirdiği Dini Yüksek İhtisas Merkezlerine kursiyer seçimi için düzenlediği sınav, Gaziantep’te Coronavirus tedbirleri alınarak gerçekleştirildi.

Gaziantep Hacı Ahmet Ziylan Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde düzenlenen sınavda, Covid-19 nedeniyle sıkı tedbirler alındı.

Sınav öncesinde Coronavirus nedeniyle öğrencilere dezenfektan verilirken, girişte ateş ölçümü ile birlikte adaylara yeni maske verildi. Sınavın yapıldığı sınıflarda ise sosyal mesafe kurallarına özen gösterildi.

Sınav ile ilgili bilgi veren Gaziantep Hacı Ahmet Ziylan Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Şahin, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde düzenlenen sınavın Gaziantep ile birlikte toplam 27 merkezde gerçekleştirildiğini söyledi.

Şahin, kentte bu sene hizmet vermeye başlayan merkezlerinde ilk defa böyle bir hizmete ev sahipliği yapmanın büyük bir mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Gaziantep’te sınava 145 adayın girdiğini ifade etti.

Sınavda başarılı olan adayların Ankara'da mülakata girdikten sonra Dini Yüksek İhtisas Merkezlerinde 30 ay sürecek olan ihtisas kurslarına seçileceklerini belirten Şahin, “İhtisas kurslarının önemi bu kursu başarıyla bitirecek olan arkadaşlarımız Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde müftü ve vaiz olmayı hak kazanacaklardır. Sınavlara girmeye hak kazanmış olacaklar.” dedi.

Şahin, Dini Yüksek İhtisas Merkezlerinin Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye’nin de en önemli eğitim kurumlarından birisi olduğunu belirterek, “İhtisas merkezine girmek için iki şart var. Bir tanesi Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışıyor olmak, ikincisi İslami ilimler alanında lisans yapmış olmak gerekir. Yani ilahiyat fakültesi veya dengi okulları bitirmiş olmak lazım. Gerekli sınavlardan başarılı olduktan sonra ihtisas merkezlerine girilir ve mezun olunur. Bu merkezlerin avantajı İslami ilimler kaynağına inilerek derinlemesine burada kursiyerlere öğretilir.” ifadelerini kullandı.

Diyanet işleri Başkanlığı’nın ihtiyaç duymuş olduğu uzman kadroyu Dini Yüksek İhtisas Merkezleri mezunlarından seçtiğini belirten Şahin, bu merkezlerden mezun olanların Türkiye ve dünyanın dört bir tarafındaki Müslümanlara hizmet götürmeye başladıklarını ifade etti.

Covid-19 salgını nedeniyle sınav öncesi her türlü tedbiri aldıklarını anımsatan Şahin, “Önceliğimiz sağlıktır. Özellikle sınava giren adaylarımızın ve kurumumuzda çalışanlar olmak üzere sağlıklarını koruma adına önlemlerimizi aldık. Sınav salonu ve okulumuz sınav öncesi dezenfektan edildi. Sosyal mesafe kurallarına riayet ederek sınava giren her bir adayımıza maskesini değiştirerek, yeni bir maske verdik ve girişte dezenfektan da verildikten ve ateşi ölçüldükten sonra salona alındı.” şeklinde konuştu.

Sınavın başarılı geçtiğini belirten Şahin, “Rabbim nasip etti, sınav kazasız belasız bitti ve herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadık. Bu vesileyle hem merkezimizde hem de diğer merkezlerde sınava giren her bir adayımıza Cenab-ı Allah'tan başarılar diliyorum. Rabbim haklarında hayırlı olanı nasip etsin. Bu sınav bizim eğitim merkezimiz içinde bir ilk oldu. ‘Bismillah’ dedik ve iyi bir başlangıç yaptık. Rabbim aynı şekilde devamını getirmeyi de bizlere nasip eylesin.” diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir