• DOLAR 32.457
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2437.871
  • ...
Şehid Cumhurbaşkanı MURSİ’YE RAHMET DARBECİYE LANET!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 DOĞRUHABER / Zeyd Varol

Konuyla ilgili gazetemize özel değerlendirmede bulunan İhvan-ı Müslimin Şura Meclisi Üyesi Mühendis Mithat Haddad, 5 Bin yılı aşkın bir süredir Mısır halkının tarihte Muhammed Mursi dışında hiçbir yöneticisini seçemediğinin altını çizdikten sonra “ Bizler seçilmiş tek Cumhurbaşkanımızın bu şekilde mahkeme önünde şehid edilmesi haberi ile şok olmuştuk” diyerek üzüntüsünün dile getirdi.

Haddad bu acı olayın dünya üzerindeki etkilerini aktarırken “Bu acı durum karşısında bizleri şaşkına çeviren durum ise, Şehid Muhammed Mursi’nin vahşice katli üzerine, sadece Mısır halkı, Arap âlemi veya İslam ümmeti değil tüm dünyanın ayağa kalktığını ve onun ardından gıyabi cenaze namazlarının kılındığına şahitlik ettik. Peki, sizlere sormak isterim tüm dünyanın gıyabında cenazesini kıldığı bu adam kimdir sizlere sormak isterim.” dedikten sonra

“Bu yüce değerin canını, kanını, malını, düşüncesini ve hatta ailesi ile çocuklarını da Mısır devleti Arap ve İslam alemi için ve huzurun ikamesi için feda eden kişiye Allah tarafın verildiği kanaatindeyim” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

MISIR’DAKİ DARBE EMPERYALİST BİR DARBEDİR

İttihadul Ulema genel Başkan Yardımcısı Suat Yaşasın Hoca da konuyla ilgili gazetemize sunduğu özel röportajında Şehid Muhammed Mursi’ye karşı gerçekleştirilen bu darbenin sıradan bir darbe olarak değerlendirilmemesi gerektiğinin, bilakis çoğunluğu Müslüman olan Mısır’da İslam’ın iyiye doğru gidişatının emperyalist güçler tarafından engellenmeye çalışılması olarak değerlendirilmesi gerektiğini altını çizdi.

ŞEHADETİN MÜBAREK OLSUN… VE SANA DARBE YAPAN ZALİMLERE LANET OLSUN!

Gazetemizin genel müdürü Mehmet Özcan Twitter üzerinden paylaştığı mesajda “Bugün dünyada kaç lider vardır ki Allah’ın rızasını gözeterek ülkesi, değerleri, halkı için canını ortaya koysun. Şehid Mursi, darbeci hainlerin kaç paralık olduğunu, batının kirli yüzünü dünyaya ifşa etmiştir. ŞEHADETİN MÜBAREK OLSUN…Ve sana darbe yapan zalimlere lanet olsun!” diyerek tepkisini ortaya koydu.

Batının ve taşeronlarının İslam beldelerimizdeki nüfuzlarına son vermenin tek yolunun Kur’an ve Sünnet çerçevesinde yaşam, Âlimlerin rehber, bireylerin bilinç, liderlerin cesaretiyle mümkün olabileceğinin altını çizen Özcan “Mü’minlerden öyle adamlar vardır ki, Allah’a verdikleri söze sâdık kaldılar. İçlerinden bir kısmı verdikleri sözü yerine getirmiştir (Şehid olmuştur). Bir kısmı da (Şehid olmayı) beklemektedir. Verdikleri sözü asla değiştirmemişlerdir.” (Ahzap 23)  paylaşarak sünnetullahı hatırlattı.

“EĞER BAŞTA KALSAYDI  ‘YÜZYILIN ANTLAŞMASI’NIN İSMİ DAHİ TELAFFUZ EDİLMEYECEKTİ”

Gazetemizin konuyla ilgili HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi AR-GE İşleri Başkanı Mehmet Eşin ile gerçekleştirdiği röportajda, hayatının her alanda mümin ve liderlere yaraşır bir tablo görülebileceğine değinen Eşin “İşbaşında kaldığı bir yıl zarfında Mısır halkı,  Kudüs davası ve dünya Müslümanları için çok başarılı işlere imza attı.  İşbaşında kalmaya devam etseydi Gazze, Kudüs bu kadar sahipsiz olmayacaktı. Kudüs ve Filistin davasını bitirme projesi olan ‘Yüzyılın Antlaşması’nın ismi dahi telaffuz edilmeyecekti. Sadece İhvan ve Mısır’ın lideri değil, ümmetin liderlerinden bir lider idi.” diyerek Mursi’nin bizler için nasıl bir yere sahip olduğunu açıkladı.

HÜDA PAR ARGE işleri başkanı Mehmet Eşin konuşmasının devamında zindanda çektiği zorluklar ve sergilediği dik duruşa değindikten sonra “Onun hayatı, mücadelesi ve zalimlere karşı dik duruşu bizler ve bütün Müslüman yöneticiler için örnek olmalı. Şu anda Mısır zindanlarında onun gibi nice kahraman, cuntacı Sisi tarafından adım adım ölüme sürükleniyor. Mısır halkı ve ümmet buna sessiz kalmamalı. Yoksa Allah muhafaza nice Mursilerin vefatına şahit olacağız.” diyerek bizlere şu an Mısır’da yaşanan zulümleri hatırlattı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir