• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Filistin Yazısına Bile Tahammül Edemedi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD`nin BM Daimi Temsilcisi Susan Rice, Güvenlik Konseyi`nde ``Filistin devleti`` yazan metal isimliğe tepki gösterdi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), gerçekleştirilen oturumda Ortadoğu`daki gelişmeler ve İsrail-Filistin sorununu ele aldı.

Toplantıda Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki de İsrail`in yeni yerleşim yeri kararı ve bölgedeki son gelişmelere ilişkin Güvenlik Konseyi üyelerine hitap etti.

Oturumda söz alan ABD`nin BM Daimi Temsilcisi Susan Rice, BM Genel Kurulu`nda Filistin`in statüsünü ``üye olmayan gözlemci devlet`` olarak değiştiren karara rağmen ABD`nin Filistin`in statüsüne ilişkin tutumunun değişmediğini söyledi.

Rice, ``Bize göre, BM`de `Filistin Devleti`ne atıf yapılması ya da Güvenlik Konseyi`ne üzerinde `Filistin devleti` yazan isimlik konması veya toplantı çağrılarında bu ibarenin kullanılması Filistin`in devlet olduğu anlamına gelmez`` diye konuştu.

O İSİMLİĞİ GÜÇ KULLANARAK YAZDIRMADIK

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki ise toplantının ardından yaptığı açıklamada, ``Biz o isimliği oraya güç kullanarak yazdırmadık. Bu, BM Genel Kurulu kararının bir sonucu. Bütün BM üyelerinin 29 Kasım`da alınan karara saygı göstermesini istiyoruz. Lehte ya da aleyhte oy kullanmak karara saygı göstermemeyi gerektirmez`` ifadesini kullandı.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir