• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
ABD Borçlanmayı Artırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mali uçurum, ekonomik kriz derken; Amerika’da bütçe görüşmelerinde yeni bir adım daha atıldı. Temsilciler Meclisi ABD Hükümeti’nin borç alma süresini 18 Mayıs’a kadar uzattı. 144’e karşı 285 oyla kabul edilen düzenlemede Amerikan hazinesi daha fazla borçlanabilecek.

Böylece, siyasiler birkaç aylık süre zarfında bütçe üst limiti ve hükümet harcamaları konusunda uzun süreli çözümlerin geliştirlebilceğini umuyor.

Konuyu sıkça gündeme getiren Başkan Obama, borç limitinin artırılması konusunda müzakereler kapalı olduğunu ifade etmişti. Taslağı önemli bulan Beyaz Saray,olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.

Öte yandan taslak ile birlikte yeni düzenlemeler geliyor. Buna göre bütçeler 15 Nisan’a kadar Meclise sunulmak zorunda. Ödemeler ise hem Senato hem de Temsilciler Meclisi’nin onayının ardından yapılacak. Bu tarihi geçirenlerin bütçeden pay almaları askıya alınacak.

Onaylamanın ardından açıklama yapan Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner kuralın çok basit olduğunu bütçe yoksa ödemenin de olmayacağını söyledi.

Son 4 yıldır tam bir bütçe planını meclisten geçiremeyen ABD, birkaç aylık uzatmalarla bütçe düzenlemleri yapıyor. Mevcut durumda Mart ayında dolacak olan borç limiti, hazinenin 16 trilyon 400 milyar dolara kadar borçlanmasına izin veriyor.

Tasarının en kısa sürede Senato’da görüşülmesinin ardından son imza için Başkan Obama’ya gönderilmesi bekleniyor.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir